Előfizetői tartalom

Következő szakaszába lépett Biden miniszterének a megbuktatása, de már készül az ellencsapás

Portfolio
Az amerikai Kongresszus republikánus többségű alsóháza február közepén szavazta meg Alejandro Mayorkas belbiztonsági miniszter alkotmányos vádeljárás alá helyezését, amiért állítólagosan nem juttatta érvényre a bevándorlási törvényeket. A képviselők jó pár héttel később, tegnap továbbították a szenátus tagjainak a vádiratot, így a felsőház elkezdheti tárgyalni Mayorkas felelősségre vonását. A demokraták szerint a republikánusok alaptalanul, kizárólag politikai megfontolásból szeretnék eltávolítani a minisztert.

A Reuters tudósítása szerint a tegnapi nap folyamán megérkezett a szenátusba a Joe Biden által kinevezett belbiztonsági miniszter, Alejandro Mayorkas felelősségre vonását tartalmazó vádirat. Miután a képviselőház második próbálkozásra elfogadta azokat február közepén, a szenátorok ma fogják letenni az esküt, hogy ítéletet hozzanak Mayorkas ügyében. The Republican-controlled...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés