Lépett a Tesla: örülhetnek a magyar elektromos autósok
Globál

Lépett a Tesla: örülhetnek a magyar elektromos autósok

Portfolio
A Tesla Magyarországon 10 helyszínen üzemeltet 114 nagyteljesítményű töltőoszlopot, melyek közül tavaly decemberben nyolcat minden villanyautós számára megnyitottak, most pedig a győri és sormási állomások is csatlakoztak hozzájuk - írja a Villanyautosok.hu.

A Tesla Magyarországon jelenleg tíz helyszínen működtet összesen 114 nagyteljesítményű töltőoszlopot. Ezen oszlopok közül nyolcat, egy globális kezdeményezés részeként, már tavaly december 8-án megnyitottak minden elektromos jármű tulajdonos számára.

A Tesla töltőállomásain más márkájú elektromos autók tulajdonosai magasabb díjat fizetnek a töltésért, mint a Tesla ügyfelei. Azonban egy havi 5000 forintos díjért, amely nem kötött hűségidőhöz, mindenki jogosult lehet az alacsonyabb tarifákra.

Két helyszín, amelyek fontos útvonalak mentén találhatók, a tavalyi nyitás során kimaradt; az okokat - legyen szó adminisztratív vagy terheltségi problémákról - nem tették közzé.

Mostanra viszont a győri és a sormási töltőállomások is elérhetővé váltak minden elektromos autós számára.

A győri, hivatalosan győrújbaráti állomás, az M1-es autópálya mellett helyezkedik el és Ausztria vagy Szlovákia felé vezetve az első vagy utolsó Tesla töltőpontot jelenti. Itt tíz darab 250 kW-os (V3) töltőoszlop található egy OMV kút mellett. A kedvezményes tarifa itt 167 forint/kWh, míg más márkák esetében havidíj nélkül 205 forint/kWh.

A sormási állomás Nagykanizsa déli részénél, az István hotel és étterem parkolójában található, közel az M7-es autópályához és szomszédja számos Mobiliti és Ionity töltőnek. Itt nyolc darab 250 kW-os (V3) és négy darab 150 kW-os (V2) töltőoszlop áll rendelkezésre. A kedvezményes tarifa itt 160 forint/kWh, míg más márkák esetében havidíj nélkül 197 forint/kWh.

A címlapkép illusztráció. A címlapkép forrása: Mario Tama/Getty Images

Ricardo

Egy kritika kritikája

Az osztrák közgazdasági iskola kritikája szerint a monetaristák tévesen egy mechanisztikus mennyiségi pénzelméletet fogadnak el, ami a pénz semlegességén, a mikro- és makrogazdaság merev elk

Kiszámoló

Itt a nyár, itt a roaming frász ideje

Itt a nyár, a vakációk és ezzel együtt a roaming frász ideje is. Az Unió nagyon helyesen rálépett a mobilszolgáltatók nyakára, az addigi szabadrablást felváltotta az, hogy az Unión belül ug

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Jön a felturbózott szuperállampapír! Itt vannak a részletek
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Székesfehérvár
2024. június 4.
Financial IT 2024
2024. június 11.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Ukrán tüzérség tüzel a frontvonal közelében