Nem fukarkodott Irán vezetője a fenyegetésekkel: Izrael teljes elpusztítását helyezte kilátásba
Globál

Nem fukarkodott Irán vezetője a fenyegetésekkel: Izrael teljes elpusztítását helyezte kilátásba

Portfolio
Ebrahim Raiszi, Irán elnöke szerdán egy katonai parádén mondott beszédet, amelyben természetesen az Izrael elleni háború lehetséges folytatására is kitért – számolt be a Fox News.

Nem csillapodik a feszültség a Közel-Keleten, miután szombat éjjel Irán drónok és rakéták százait lőtte ki Izrael ellen. Az akció csak kisebb károkat okozott a zsidó államnak, ám Jeruzsálem kijelentette, hogy meg fogja torolni az akciót. Ebrahim Raiszi szerdán egy, az iráni fővárostól északra tartott katonai parádén szólalt fel, ahol megismételte a korábbi fenyegetését Izraelnek. Elmondta, hogy „masszív és kemény” válaszokkal kell számolnia majd az izraeli védelmi erőknek.

Megesküdött, hogy teljesen elpusztítja a zsidó államot, ha az a „legapróbb inváziót” is megkísérli Irán ellen.

Kifejtette továbbá, hogy felkészültek egy esetleges válaszra. Raiszi elmondta, hogy szombaton Irán csak korlátozott akciót indított, mivel egy nagyszabású hadműveletben „semmi sem maradna a cionista országból”.

Az április 14-i nagyszabású támadás a perzsa hatalom részéről egy megtorló hadművelet volt, válaszul egy két héttel korábbi damaszkuszi rakétacsapásra. Akkor – a feltételezések szerint – az izraeli haderő (IDF) lebombázta Irán szíriai nagykövetségét, ezzel 12 ember halálát okozva, köztük két iráni tábornokét. Jeruzsálem nem vállalta a felelősséget az eset miatt, bár nem is tagadta azt.

A beszéd szokatlan körülmények között hangzott el, ugyanis a katonai parádét jellemzően egy Teherántól délre fekvő autópályán szokták megrendezni és a televízió is közvetíteni szokta. Most azonban mindenféle magyarázat nélkül áthelyezték a fővárostól északra található laktanyába és a média sem vehetett részt az eseményen.

Címlapkép forrása: Stringer/Anadolu via Getty Images

HitelesAndrás

Egy sikeres Bankmonitor szakmai napja

HitelesAndrás - Keress, kövess, költözz! Egy sikeres Bankmonitor szakmai napja 2011-ben kezdtem dolgozni egy Takarékszövetkezetben… az azóta eltelt 13 év alatt eszméletlen sokat tanultam, n

RSM Blog

SAP a HR és bérszámfejtés területén

Az SAP rendszer a pénzügy, a beszerzés, és az ügyfélkapcsolatok kezelése mellett a humánerőforrás (HR) és a bérszámfejtés területén is központosított keretet biztosít a vállalatok szám

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Magyar üzletlánc saját márkás terméke is felkerült a szégyenlistára
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
ukrán tüzér