Előfizetői tartalom

Politico: romokban az ukrán morál, összeomlás szélén a hadsereg

Portfolio
A nyugati támogatás elapadása miatt drasztikusan romlott az ukrán katonák morálja, ahogy a frontvonalon, úgy a vezérkarban is. Ha így mennek tovább a dolgok, Ukrajna el fogja veszteni a háborút – írja Jamie Dettmer, a Politico riportere több ukrán katonával, katonatiszttel és politikai vezetővel folytatott beszélgetése után.

Dettmer hosszas cikket közölt az ukrajnai helyzetről, ennek fő konklúziója az, hogy az ukrán haderő tagjait rendkívül demoralizálja az, hogy az ország nyugati partnerei korábban azt ígérték, hogy „amíg kell, támogatják Ukrajnát,” most viszont nem hajlandók nekik fegyvereket, lőszer küldeni. A nyugati késlekedés a segélyezéssel kapcsolatosan nem csupán azt jelenti, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés