Valami készül: az egyik legerősebb NATO-országba utazik Izrael ősellenségének a vezetője
Globál

Valami készül: az egyik legerősebb NATO-országba utazik Izrael ősellenségének a vezetője

Portfolio
A Reuters beszámolt arról, hogy Iszmail Haníje, a Hamász vezetője a hétvégén Törökországba utazik, hogy Recep Tayyip Erdogan elnökkel tárgyaljon.

Iszmail Haníje, a Hamász vezetője, a hétvégén Törökországba fog utazni. A látogatás célja, hogy megbeszéléseket folytasson Recep Tayyip Erdogan török elnökkel. Az NTV televízió szerdai közlése alapján az utazás hivatalosan is megerősítést nyert. Törökország vezetője a parlamentben a török kormánypárt törvényhozóival beszélt, kijelentette, hogy „a hétvégén vendégül látja a palesztin ügy vezetőjét”. A találkozón várhatóan számos témát fognak megvitatni.

Erdogan ezen felül újra kifejtette álláspontját, miszerint a Hamászt „felszabadító mozgalomnak” tekinti.

A találkozó nagyon feszült időpontban fog megvalósulni, mivel szombaton Irán nagyszabású drón- és rakétatámadást indított Izrael területe ellen. A lépést követően Jeruzsálem válaszcsapásokkal fenyegette meg Teheránt, amely egy kiterjedt regionális háborúval fenyeget. A mostani események egyik középpontjában a Gázai övezet körül zajló hadműveletek vannak, amelyben az iszlamista radikális Hamász az egyik főszereplő. Az izraeli-palesztin konfliktus legújabb összecsapása már több mint fél éve tart, amelyben eltérő értékelések láttak napvilágot az esetleges tűzszüneti megállapodás lehetőségéről. A hétvégi megbeszélésen vélhetően erről is tanácskozni fog Haníje Erdogannal.

Címlapkép forrása: 2018 The Washington Post via Getty Images

HitelesAndrás

Egy sikeres Bankmonitor szakmai napja

HitelesAndrás - Keress, kövess, költözz! Egy sikeres Bankmonitor szakmai napja 2011-ben kezdtem dolgozni egy Takarékszövetkezetben… az azóta eltelt 13 év alatt eszméletlen sokat tanultam, n

RSM Blog

SAP a HR és bérszámfejtés területén

Az SAP rendszer a pénzügy, a beszerzés, és az ügyfélkapcsolatok kezelése mellett a humánerőforrás (HR) és a bérszámfejtés területén is központosított keretet biztosít a vállalatok szám

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
A második világháború óta a legnagyobb puccs készült Németországban – Mi lett volna, ha megdöntik az államrendet a Reichsbürgerek?
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
orosz ukrán háború frontvonal harcok percől percre frissítés