Az EU legerősebb államában készültek lecsapni az oroszok, lefülelték a készülő akciót
Globál

Az EU legerősebb államában készültek lecsapni az oroszok, lefülelték a készülő akciót

Portfolio
A The Kyiv Independent beszámolt arról, hogy két német-orosz kettős állampolgárt tartóztattak le a hatóságok Németországban, mivel a gyanú szerint szabotázsakciót terveztek.
Idén először szervez közösen konferenciát a Portfolio és a Wolters Kluwer a témában – körüljárjuk, hogyan hat a LegalTech és a DigitalCompliance a versenyképességre és melyek a digitális térben való jelenlétet meghatározó legfontosabb jogi-szabályozási területek. Vegyen részt Ön is a jogi, üzleti, informatikai és kiberbiztonsági területek aktív párbeszédében.

A német szövetségi ügyészség közleménye szerint intézkedniük kellett két állampolgár ellen, akik az Ukrajnának szánt német katonai segélyszállítmányok ellen terveztek akciót. Hozzátették, hogy a szabotázsakciót az orosz hírszerzés megbízásából követték volna el.

A cselekmények célja különösen az volt, hogy aláássák a Németország által Ukrajnának az orosz agressziós háborúval szemben nyújtott katonai támogatást

– mondták el az ügyészek.

A vád szerint a két férfi Németországban található amerikai bázisokat és ipari létesítmények ellen tervezett bombatámadást, valamint gyújtogatásokat. A feltételezések szerint az elképzelés egyelőre előkészületi szakaszban járt, a terepet már felmérték, számos fényképet készítettek a lehetséges célpontokról. Az egyik letartóztatottról kiderült, hogy 2014 és 2016 között a Donbaszban harcolt az orosz erők oldalán.

Az eset megerősítette az európai hatalmak félelmét, mivel számos ország azt feltételezi, hogy Moszkva az egész kontinensen hasonló hadműveleteket igyekszik elkövetni.

Az elmúlt hónapokban több gyanúsítottat tartóztattak le több országban is, mert a vádak szerint Oroszországnak kémkedtek vagy más módon együttműködtek az orosz hírszerzéssel.

Címlapkép forrása: Michael Matthey/picture alliance via Getty Images

Ricardo

Egy kritika kritikája

Az osztrák közgazdasági iskola kritikája szerint a monetaristák tévesen egy mechanisztikus mennyiségi pénzelméletet fogadnak el, ami a pénz semlegességén, a mikro- és makrogazdaság merev elk

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Jön a felturbózott szuperállampapír! Itt vannak a részletek
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Székesfehérvár
2024. június 4.
Financial IT 2024
2024. június 11.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
Ukrán tüzérség tüzel a frontvonal közelében