Besült Putyin házassági terve
Globál

Besült Putyin házassági terve

Portfolio
Oroszországban tavaly 10 százalékkal csökkent a házasságkötések száma annak ellenére, hogy az állam igyekezett az embereket családalapításra ösztönözni. Vlagyimir Putyin elnök is arra buzdította az orosz nőket, hogy "elevenítsék fel" azt a múltbéli gyakorlatot, hogy "hét, nyolc vagy még több gyereket" szüljenek - írja a Moscow Times.

Mintegy 950 ezer házasságot jegyeztek be 2023-ban Oroszországban, szemben az előző évi 1,05 millióval - közölte az RTVI a Rosstat állami statisztikai hivatalra hivatkozva.

Az éves szintű csökkenés - amely egyébként minden régiót jellemzett - Csecsenföldön volt a legnagyobb (36 százalék), de a Csukotka autonóm körzetben (31 százalék) és Dagesztánban (24 százalék) is lényegesen kevesebben járultak az oltár elé.

A házasságkötések száma 2022-ben megugrott, miután a Kreml szeptemberben "részleges" mozgósítást hirdetett a tartalékosok számára az ukrajnai háború miatt, és egyes régiók gyorsított házassági regisztrációt ajánlottak. A részleges behívó és Oroszország ukrajnai inváziója az év elején az oroszok tömeges elvándorlását váltotta ki külföldre.

A nagycsaládosoknak normává, életformává kell válniuk Oroszország minden népe számára

- mondta Putyin még tavaly egy, az orosz ortodox egyház által szervezett rendezvényen.

Az RTVI megjegyezte, hogy

a házasságkötések számának legnagyobb visszaesését azokban a régiókban regisztrálták, amelyeket a védelmi minisztérium a legsikeresebbnek nevezett a szerződéses katonák toborzásában.

A Roszsztat előrejelzése szerint az alacsony születésszám és a csökkenő bevándorlás miatt Oroszország lakossága a következő két évtizedben a jelenlegi 146 millióról 130 millió körülire csökkenhet.

Címlapkép forrása: Getty Images

Kiszámoló

A kínai szellemvárosok

Kínában több tízmillió üres, gyakran félkész lakás van, a világ végén, ahol senki nem akar és soha nem is fog akarni lakni. (Optimista becslések szerint minden német háztartásnak jutna egy

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Magyar üzletlánc saját márkás terméke is felkerült a szégyenlistára
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Kilőtt ukrán tank Harkiv