Meghökkentő javaslatokkal állt elő a trumpista képviselőnő: így büntetné az ukrajnai katonai segélyt megszavazókat
Globál

Meghökkentő javaslatokkal állt elő a trumpista képviselőnő: így büntetné az ukrajnai katonai segélyt megszavazókat

Portfolio
Marjorie Taylor Greene, a Képviselőház republikánus, Donald Trump volt elnökhöz közel álló képviselőnője több módosítást is benyújtott az Ukrajnának szánt katonai támogatásról szóló törvényjavaslathoz, de ezeket aligha fogják elfogadni a törvényhozók – írja az Ukrajinszka Pravda.

A Képviselőházban jelenleg az Ukrajnát, Izraelt és Tajvant támogató törvényjavaslatról vitatkoznak.

A trumpista, radikális Marjorie Taylor Greene Ukrajna támogatásának egyik leghevesebb ellenzője a Képviselőházban. Most több módosító javaslatot is megfogalmazott a törvénycsomaghoz.

Az egyik módosítás szerint az összes képviselőt, aki megszavazza Ukrajna támogatását, be kellene sorozni az ukrán haderőbe.

Ha támogatni akarjátok a háborút, miért nem mentek oda harcolni?

– írta X-oldalán a képviselőnő.

Egy másik módosítás szerint Ukrajnának „be kellene zárni az összes biolaboratóriumát”, az ilyen típusú kutatásokkal kapcsolatos adatokat pedig át kellene adnia az amerikai kormánynak. Ez a módosítás azon az orosz dezinformáción alapul, mely szerint az Egyesült Államok ukrajnai laboratóriumokban biológiai fegyvereket fejleszt – úgy tűnik, Greene-hez ez már úgy jutott el, hogy Ukrajnának vannak biolaboratóriumai.  

A képviselőnő egy harmadik javaslata szerint Kijevnek jelentést kellene tennie, hogy a keresztény egyházak kormányzati beavatkozás nélkül működnek az országban.

Egy negyedik szerint pedig a támogatásokat addig nem szabadna felhasználni, amíg Ukrajnában nem tartanak „szabad és fair választásokat”. Volodimir Zelenszkij elnök mandátuma idén jár le, de a háborús helyzet miatt egyelőre lehetetlen megtartani bármilyen választást.

Greene az izraeli finanszírozási csomaghoz is benyújtott egy módosító indítványt, amelyben azt kéri, hogy a javasolt forrásokat részben „az űrlézertechnológia fejlesztésére” használják fel az Egyesült Államok és Mexikó határára.

Korábban már szavaztam az Izrael védelmét szolgáló űrlézerek finanszírozása mellett. Amerikának komolyan kell vennie a nemzetbiztonságunkat, és ugyanolyan típusú védelmet érdemel a határainkon, mint amilyennel Izrael rendelkezik és büszkén használja

– mondta Greene.

A trumpista képviselőnő egyébként saját környezetében sem örvend osztatlan népszerűségnek. A republikánusokhoz közel álló Fox News-on például nemrég ezzel a címmel jelent meg publicisztika:

Marjorie Taylor Greene egy idióta. Megpróbálja tönkretenni a Republikánus Pártot.

Címlapkép forrása: Sean Rayford/Getty Images

HitelesAndrás

Egy sikeres Bankmonitor szakmai napja

HitelesAndrás - Keress, kövess, költözz! Egy sikeres Bankmonitor szakmai napja 2011-ben kezdtem dolgozni egy Takarékszövetkezetben… az azóta eltelt 13 év alatt eszméletlen sokat tanultam, n

RSM Blog

SAP a HR és bérszámfejtés területén

Az SAP rendszer a pénzügy, a beszerzés, és az ügyfélkapcsolatok kezelése mellett a humánerőforrás (HR) és a bérszámfejtés területén is központosított keretet biztosít a vállalatok szám

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Magyar üzletlánc saját márkás terméke is felkerült a szégyenlistára
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
ukrán tüzér