Megvan az új orosz recept a fronton harcoló alakulatok feltöltésére
Globál

Megvan az új orosz recept a fronton harcoló alakulatok feltöltésére

Portfolio
Oroszország újabb mozgósítási hullám helyett még több szerződéses katonával kívánja pótolni az ukrajnai veszteségeket – írja a Bloomberg három forrása alapján.

A források szerint a Kreml nem akarja, hogy megismétlődjenek a 2022 őszi részleges mozgósításkor történtek, amikor több százezer katonakorú férfi hagyta el néhány hét alatt Oroszországot.

Havi nagyjából 30 ezer új szerződéses katonával Oroszország képes évi 300 ezer új katonát harcba küldeni, ami elegendő a veszteségek pótlására, ugyanakkor korlátozza is a lehetőségeket ahhoz képest, mintha egyszerre 300 ezer katonát tudnának behívni.

Az orosz haderő jelenleg halad előre a keleti hadszíntéren, miközben Ukrajnának a nyugati segély késlekedése miatt nincs elég lőszere, és emberhiánnyal is küzd. Azonban olyan nagyvárosok bevétele, mint Harkiv, Zaporizzsja vagy Odessza jelenleg nem reális cél Oroszország számára, sőt a Donyeck megyei Kramatorszk és Szlovjanszk bevétele sem fog sikerülni az idén vélhetően.

Oroszország jelentős összegeket költ a szerződéses katonákra: a katonáknak járó régiós kifizetések csak idén 40 százalékkal, mintegy 470 ezer rubelre (több mint 1 800 000 forintra) nőttek havonta, és ez a 195 ezres szövetségi kifizetés fölött jár.

Az orosz haderő a sorkatonákat is megpróbálja bevetni a harcokban, ami négy hónap katonai szolgálat után engedélyezett. Ugyanakkor a hadsereg inkább megpróbál szerződést kötni velük, ami egy tavalyi törvénymódosításnak köszönhetően már a szolgálat első napjától lehetséges.

Civil szervezetek szerint a hadseregben pszichológiai, sőt olykor fizikai nyomást is alkalmaznak, hogy a sorkatonák szerződést írjanak alá. Egy esetben például egy kiskatonát egy gödörbe tettek, és több napig élelem nélkül tartották, mire megtört, és aláírta a szerződést.

Szakértők szerint az orosz haderő jelenlegi stratégiájához a mostani toborzási lehetőségek elegendők.

Címlapkép: Orosz toborzóplakát Moszkvában 2024. április 17-én. Forrás: Contributor/Getty Images

Kiszámoló

Itt a nyár, itt a roaming frász ideje

Itt a nyár, a vakációk és ezzel együtt a roaming frász ideje is. Az Unió nagyon helyesen rálépett a mobilszolgáltatók nyakára, az addigi szabadrablást felváltotta az, hogy az Unión belül ug

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Magyar üzletlánc saját márkás terméke is felkerült a szégyenlistára
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Székesfehérvár
2024. június 4.
Financial IT 2024
2024. június 11.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
Rafah240528