FONTOS Itt a régi ismerős: 13 kérdés és válasz a megújuló szuperállampapírról
Súlyos jövőképet rajzolt fel Zelenszkij: Oroszország szinte lenullázta Ukrajnát, nukleáris létesítmények elleni támadás fenyeget
Globál

Súlyos jövőképet rajzolt fel Zelenszkij: Oroszország szinte lenullázta Ukrajnát, nukleáris létesítmények elleni támadás fenyeget

Portfolio
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az Európai Tanács ülésén tartott beszédet, ahol arról szólt, hogy Oroszország hamarosan megtámadhatja Ukrajna atomerőműveit – számolt be az Ukrajinszka Pravda.

Ukrajna államfője videóüzenetet intézett az Európai Unió egyik legfontosabb döntéshozó testületéhez, amelyben nagyon komor jövőképet mutatott be országa számára. Szerinte Oroszország hamarosan támadást indíthat az ukrán atomerőművek ellen. A beszédében kitért arra, hogy Moszkva már szinte az összes hőerőművet megsemmisítette Ukrajnában, valamint folyamatosan támadás alatt vannak az ország vízerőművei, valamint a gázinfrastruktúrája is.

Nem zárjuk ki, hogy más atomerőműveink infrastruktúráját és elosztóhálózatainkat is fenyegeti az orosz terror

– mondta el üzenetében.

Zelenszkij elmondta, hogy lehetne megoldás az aggasztó problémára, ehhez viszont erősíteni kellene az ukrajnai légvédelmet. Véleménye szerint modern nyugati rendszerekkel kellene megerősíteni az országot, megemlítette a Patriot, az IRIS-T, a SAMP-T, valamint a NASAMS rendszereket is, amelyek segítségükre lehetnek.

Az ukrán államfő szerint az orosz csapatok most szinte minden tekintetben felülmúlják az oroszokat, ezért olyan nyomás nehezedik az ország védőire, amelyet nehezen tudnak visszatartani. Szerinte Vlagyimir Putyin orosz elnök abban reménykedik, hogy egy nagyszabású támadásban jelentős területeket tud elfoglalni Ukrajnától.

Címlapkép forrása: Elena Tita/Global Images Ukraine via Getty Images

Kiszámoló

Itt a nyár, itt a roaming frász ideje

Itt a nyár, a vakációk és ezzel együtt a roaming frász ideje is. Az Unió nagyon helyesen rálépett a mobilszolgáltatók nyakára, az addigi szabadrablást felváltotta az, hogy az Unión belül ug

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Jön a felturbózott szuperállampapír! Itt vannak a részletek
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Székesfehérvár
2024. június 4.
Financial IT 2024
2024. június 11.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Ukrán tüzérség tüzel a frontvonal közelében