Elárulta a befolyásos politikusdinasztia, hogy kit támogatnak az elnökválasztáson
Globál

Elárulta a befolyásos politikusdinasztia, hogy kit támogatnak az elnökválasztáson

Portfolio
Tegnap a demokratákhoz ezer szálon kötődő Kennedy család számos tagja bejelentette, hogy Joe Biden hivatalban lévő demokrata párti elnököt támogatják az Egyesült Államok idei választásán. A Kennedyk mindezt annak ellenére tették, hogy egyik testvérük, Robert F. Kennedy Jr. függetlenként aktívan kampányol Biden és a várható republikánus jelölt, Donald Trump ellenében - írja a CNN.

Tegnap a Kennedy család több tagja csatlakozott Joe Biden amerikai elnökhöz egy philadelphiai kampányesemény keretében, hogy támogatásukról biztosítsák a demokrata politikust. Kerry Kennedy, az idei választáson függetlenként induló Robert F. Kennedy Jr. (RFK Jr.) egyik testvére arról beszélt, hogy Biden "azon jogok és szabadságok bajnoka, amelyekért apám és nagybátyáim kiálltak", utalva itt Robert F. Kennedyre, akit 1968-as elnökválasztási kampánya közben gyilkoltak meg, illetve John F. Kennedy volt amerikai elnökre, aki szintén merénylet áldozatává vált 1963-ban.

RFK Jr. másik, szintén jelen lévő testvére, Rory korábban kifejezte aggodalmát amiatt, hogy szerinte az elnöki székért ringbe szálló testvére "elrontója" lehet a Biden-Trump összecsapásnak, és Trump malmára hajthatja a vizet.

Donald Trump azért indul, hogy visszafelé vigyen minket, és támadja a legalapvetőbb szabadságjogokat, amelyek a lényegét adják annak, akik amerikaiakként vagyunk

- kritizálta a volt elnököt Kerry Kennedy, hozzátéve, hogy Trump "azt mondta, hogy már az első napon diktátor lesz, sőt, azt is kijelentette, hogy megpróbálja felfüggeszteni az alkotmányt."

Testvére kampányára nem tért ki konkrétan, Kerry Kennedy csak annyiban utalt rá, hogy

2024-ben csak két jelöltnek van esélye arra, hogy elnyerje az elnökséget.

Az ifjabb Robert Kennedy is reagált a fejleményre. Mint írta, örül, hogy politikailag aktívak a testvérei, és bár nem azonos a véleményük, az egymás iránti szeretetükben egységesek.

Tudunk-e egyet nem érteni anélkül, hogy gyűlölnénk az ellenfeleinket? Vissza tudjuk-e állítani az emberséget és a tiszteletet a közbeszédben? Szerintem igen

- fogalmazott a független elnökjelölt, aki a RealClearPolling összesítése alapján jelenleg a szavazatok 8 százalékát szerezné meg a felmérések tükrében. A valódi kérdés azonban az, hogy

az egyes csatatérállamokban, amelyek szinte kizárólagosan döntenek a végkimenetelről, befolyásolja-e majd a két jelölt párharcát.

A Kennedy-kampány nemrég számolt be arról, hogy Utah után a kulcsfontosságú billegő államban, Michiganben is sikerült felkerülnie a szavazólapokra.

RFK Jr. kampányáról itt írtunk korábban bővebben is.

Címlapkép: Joe Biden amerikai elnök beszédet mond a Kennedy-család részvételével egy kampányrendezvényen Philadelphiában 2024. április 18-án, csütörtökön. Címlapkép forrása: Demetrius Freeman/The Washington Post via Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Jön a felturbózott szuperállampapír! Itt vannak a részletek
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Székesfehérvár
2024. június 4.
Financial IT 2024
2024. június 11.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Ukrajna Oroszország zászló béketárgyalás