Fellélegezhetnek az ukránok: zöld utat kapott a hatalmas amerikai fegyvercsomag a Kongresszustól
Globál

Fellélegezhetnek az ukránok: zöld utat kapott a hatalmas amerikai fegyvercsomag a Kongresszustól

Portfolio
Az amerikai képviselőház pénteken széleskörű kétpárti szavazással egy 95 milliárd dolláros törvénycsomagot terjesztett elő, amely Ukrajnának, Izraelnek és az csendes-óceáni térségnek nyújt segítséget, legyőzve a keményvonalas republikánus ellenzéket, amely hónapokig akadályozta a tervezetet - számolt be a Reuters.

A pénteki szavazás során a törvénycsomag 316-94 szavazti aránnyal, a demokraták nagyobb támogatásával ment át.

Joe Biden demokrata elnök, Chuck Schumer, a szenátus demokrata többségű vezetője, Mitch McConnell, a szenátus vezető republikánusa és Hakeem Jeffries, a képviselőház vezető demokrata képviselője február óta szorgalmazta a szavazást. Mike Johnson republikánus házelnök a pártja egy kis, de hangos csoportjának ellenállásával szemben elzárkózott a szavazástól.

A szövetségeseknek nyújtott támogatáson kívül a csomag tartalmaz egy olyan rendelkezést, amely a befagyasztott orosz vagyontárgyak Ukrajnának történő átutalását célozza, valamint szankciókat a Hamász és Irán ellen, és arra kényszeríti a kínai ByteDance-t, hogy adja el a TikTok közösségi médiaplatformot, különben az Egyesült Államokban tilalom alá esik.

A jogszabály több mint 95 milliárd dollárt biztosít biztonsági támogatásra, beleértve a demokraták által követelt 9,1 milliárd dollárt humanitárius segélyre. Ha a képviselőház a várakozásoknak megfelelően elfogadja az intézkedést, akkor a szenátusnak is követnie kell a példáját, hogy azt Biden aláírhassa.

Schumer pénteken azt mondta a szenátoroknak, hogy szükség esetén készüljenek fel a hétvégén való visszatérésre. Egyes konzervatív törvényhozók ellenzik az Ukrajnának nyújtott segélyt, és Donald Trump, a republikánus elnökjelölt vegyes üzeneteket küldött ezzel kapcsolatban.

A demokraták egy része szintén ellenzi a törvényjavaslat bizonyos rendelkezéseit, különösen az Izraelnek nyújtott támogatással kapcsolatban, és több feltételt szorgalmaztak a támogatásra vonatkozóan.

Címlapkép forrása: Mustafa Ciftci/Anadolu Agency via Getty Images

Ricardo

Egy kritika kritikája

Az osztrák közgazdasági iskola kritikája szerint a monetaristák tévesen egy mechanisztikus mennyiségi pénzelméletet fogadnak el, ami a pénz semlegességén, a mikro- és makrogazdaság merev elk

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egyik napról a másikra felsorakozott a kínai hadsereg – Nyakunkon a következő nagy háború?
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Székesfehérvár
2024. június 4.
Financial IT 2024
2024. június 11.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
Ukrán harckocsi Donbasz