Példátlan, történelmi lépésre készül Donald Trump: jogászok ezreit fogja mozgósítani
Globál

Példátlan, történelmi lépésre készül Donald Trump: jogászok ezreit fogja mozgósítani

Portfolio
Ahogy a Politico beszámol róla, Donald Trump volt amerikai elnök kampánya saját tájékoztatása szerint több mint százezer jogászt és ügyvédet fog hadba állítani, hogy felügyelje a 2024-es választások tisztaságát. A kezdeményezés, amelyet a Trump-kampány és a Republikánus Nemzeti Bizottság "az ország történetének legkiterjedtebb és legmonumentálisabb választási integritási programjaként" jellemzett, magában foglalja a jelentkezők képzését is.

A 2020-as elnökválasztás után, amelyet követően Donald Trump hetekig azt állította, hogy Joe Biden választási csalással diadalmaskodott felette, a republikánusok biztosra akarnak menni. Trump kampánya ugyanis bejelentette, hogy

százezret meghaladó számú önkéntest és jogászt fognak bevetni, illetve kiképezni arra, hogy felügyelje az idén november 5-én esedékes választás tisztaságát.

A republikánusok országos szervezete, amelynek társelnöke a volt ingatlanmogul menye, Lara Trump, azt közölte, hogy ügyvédekkel fogják monitorozni a szavazógépek tesztelését, az előzetes és a választás napján történő voksolást, a levélszavazatok feldolgozását, valamint a választások utáni szavazatszámlálást, ellenőrzést és újraszámlálást. A kampány azt is tervezi, hogy ügyvédeket állomásoztatnak a levélben leadott voksokat feldolgozó központoknál, és egy forródrótot hoznak létre, amelyen a választók is jelenthetik a felmerülő problémákat.

A Washington Post januárban közzétett felmérése szerint

az amerikaiak egyharmada nem fogadja el, hogy Biden jogosan nyerte meg a 2020-as választást.

Azóta Trump továbbra is szította annak a tüzét, hogy a bizonyítékok ellenére nem igazságosan zajlott az előző választás.

Olyan földcsuszamlást akarunk, amely túl nagy ahhoz, hogy el lehessen csalni

- hangoztatta egy múlt havi virginiai nagygyűlésen. A volt elnök ellen jelenleg kettő büntetőeljárás zajlik 14 vádpontban (egy a szövetségi szinten, egy pedig Georgia államban) a 2020-as elnökválasztás eredményeinek megváltoztatására tett kísérletei, illetve a 2021. január 6-i capitoliumi ostromban játszott szerepe miatt. Trump jelenleg New York államban áll bíróság előtt üzleti csalás vádjával, és egy további szövetségi büntetőeljárás zajlik ellene titkosított dokumentumok birtoklása miatt.

Címlapkép: Donald Trump volt amerikai elnök nyilatkozik a médiának a New York állambeli Massapequában 2024. március 28-án. Címlapkép forrása: Getty Images

Kiszámoló

Itt a nyár, itt a roaming frász ideje

Itt a nyár, a vakációk és ezzel együtt a roaming frász ideje is. Az Unió nagyon helyesen rálépett a mobilszolgáltatók nyakára, az addigi szabadrablást felváltotta az, hogy az Unión belül ug

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Jön a felturbózott szuperállampapír! Itt vannak a részletek
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Székesfehérvár
2024. június 4.
Financial IT 2024
2024. június 11.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Ukrán tüzérség tüzel a frontvonal közelében