Nem csitulnak az összecsapások az izraeli és palesztin erők között
Globál

Nem csitulnak az összecsapások az izraeli és palesztin erők között

Portfolio
Az izraeli erők és palesztin fegyveresek közötti összecsapások folytatódtak Ciszjordániában és a Gázai övezetben, több halálos áldozattal és sebesültekkel, miközben Mahmúd Abbász palesztin elnök bírálta az Egyesült Államokat az ENSZ-ben tett lépéseiért.

A Ciszjordániában és a Gázai övezetben zajló harcok újabb erőszakos eseményekkel jártak, amelyek során az izraeli erők és palesztin fegyveresek csaptak össze. A palesztin egészségügyi minisztérium szerint a Ciszjordániában tartott rajtaütések során legalább két ember vesztette életét. Az izraeli hadsereg pénteken kezdte meg műveleteit a Tulkarm városától nem messze fekvő Nur Shams térségében, ahol több fegyverest megöltek, többeket letartóztattak, és négy katona sebesült meg.

A Tulkarm Brigádok csoportja, amely több palesztin frakció harcosait egyesíti, arról számolt be, hogy harcosai továbbra is tűzpárbajban állnak az izraeli erőkkel. A térség fölött drónokat észleltek, és izraeli katonai járművek gyülekezése mellett lövések is hallatszottak.

Gázában az izraeli csapások Rafah városát és Al-Nuseiratot érték, ahol jelentős pusztítást végeztek, több házat lerombolva. Az izraeli hadsereg szerint Gázában közelharcot vívtak palesztin harcosokkal. A palesztin egészségügyi hatóságok szerint az elmúlt 24 órában 37 embert öltek meg és 68-at sebesítettek meg.

Rafah az utolsó olyan terület Gázában, amelybe az izraeli szárazföldi erők még nem hatoltak be a hat hónapja tartó konfliktus során. Benjámin Netanjahu miniszterelnök terveit, hogy megtámadja Rafah-t, széles körű nemzetközi ellenállás fogadta.

A Ciszjordánia és Kelet-Jeruzsálem területein zajló erőszak továbbra is súlyos aggodalomra ad okot a Reuters cikke szerint. A palesztin egészségügyi minisztérium Nur Shams területén két halálesetről számolt be: egy fegyveresről és egy 16 éves fiúról.

Mahmúd Abbász palesztin elnök bírálta az Egyesült Államokat amiatt, hogy vétót emelt egy ENSZ-határozatra, amely elismerte volna a palesztin államot. Abbász jelezte, hogy átgondolják a kapcsolatokat az Egyesült Államokkal.

Ezek az események rávilágítanak arra a mélyen gyökerező konfliktusra, amely már évtizedek óta tart Izrael és Palesztina között. Az utolsó béketárgyalások mintegy tíz évvel ezelőtt szakadtak meg.

Címlapkép forrása: MTI Fotó/Mohamed Szaber

Kasza Elliott-tal

Hormel Foods - kereskedés

Már nem emlékszem, hogy miért figyeltem fel rá, de kb. két hónapja követem. Egy igazi osztalék arisztokrata, 58 éve emel és fizet folyamatosan, de a hozama nem túl magas. Annyi biztos, hogy a ch

Ricardo

Egy kritika kritikája

Az osztrák közgazdasági iskola kritikája szerint a monetaristák tévesen egy mechanisztikus mennyiségi pénzelméletet fogadnak el, ami a pénz semlegességén, a mikro- és makrogazdaság merev elk

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egyik napról a másikra felsorakozott a kínai hadsereg – Nyakunkon a következő nagy háború?
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Székesfehérvár
2024. június 4.
Financial IT 2024
2024. június 11.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
szlovákia