Váratlan lépésre készül a Hamász, új bázist létesítenek
Globál

Váratlan lépésre készül a Hamász, új bázist létesítenek

Portfolio
A Hamász vezetése fontolgatja Katar elhagyását. Mindez azután történt, hogy Katar miniszterelnöke, Muhammad al-Thani bejelentette, hogy országa „felülvizsgálja az Izrael és Gáza közötti közvetítői pozícióját” – jelentette a Wall Street Journal.

A Hamász vezetése két arab országgal folytat tárgyalásokat, az egyik ilyen ország Omán. Ha a szervezet elhagyja Katart, félő, hogy a kapcsolati válság miatt összeomolhatnak a Hamász fogságában lévő izraeli túszok szabadon bocsátására irányuló tárgyalások, amelyekben Katar központi közvetítő szerepet tölt be.

Al-Thani nyilatkozata néhány nappal azután hangzott el, hogy a Hamász bejelentette, hogy a túszalku jelenlegi tervezete nem elfogadható számára.

A katari miniszterelnök azt mondta, hogy minden módon igyekeznek fenntartani kapcsolataikat a felekkel a tárgyalások folytatásához, valamint jelezték, hogy közvetítenek Teherán és Washington között is, hogy megakadályozzák az eszkalációt. Azt is mondta, hogy a térségben az újabb konfliktusok megakadályozásának legjobb módja a gázai háború leállítása.

Múlt vasárnap arról számoltak be, hogy a Hamász válasza a közvetítők javaslatára azt tartalmazta, hogy a hathetes tűzszünetért cserébe csak mintegy 20 elrabolt személyt hajlandó szabadon engedni, ami körülbelül fele az eredetileg tett ajánlatnak. Egy izraeli tisztviselő szerint a Hamász „nevetséges kifogásokkal” magyarázza az elraboltak számának csökkentését, akiket hajlandó elengedni a megállapodás első szakaszában. A terrorszervezet például azt állítja, hogy az alku ezen részében szereplő elraboltak közül néhányan nem élnek, vagy nem is tartja őket fogságban.

Címlapkép forrása: Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Jön a felturbózott szuperállampapír! Itt vannak a részletek
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Székesfehérvár
2024. június 4.
Financial IT 2024
2024. június 11.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
GettyImages-2153544064