Hatalmas támogatást kap Ukrajna, fontos megállapodást kötöttek az oroszok Kínával - Háborús híreink vasárnap
Portfolio
Szombat este az amerikai képviselőház széleskörű támogatással, a republikánus keményvonalasok ellenkezése ellenére elfogadott egy 95 milliárd dolláros törvénycsomagot, amely többek között Ukrajnának nyújt 60 milliárd dollár feletti támogatást, ma a támogatás felsőházi elfogadásának fontosságát hangsúlyozta az ukrán államfő. Eközben Oroszország újonnan kinevezett haditengerészeti főnöke, Alekszandr Mojszejev tengernagy részt vesz egy nagyszabású katonai konferencián a szövetséges Kínában, ahol egyetértési és együttműködési memorandumot írt alá a kínai haditengerészet parancsnokával. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb aktualitásaival.
Megosztás

Megjött a fenyegetés: nem marad válasz nélkül Amerika lépése

Megalázó fiaskóval fenyegeti az Egyesült Államokat az, hogy egyre mélyebbre merül az ukrajnai konfliktusban - írta Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője vasárnap arra reagálva, hogy az amerikai képviselőház megszavazta az ukrán katonai szükségletek finanszírozásáról szóló törvényjavaslatot.

Megjött a fenyegetés: nem marad válasz nélkül Amerika lépése
Megosztás

Kimondta Zelenszkij: így lehet esély a győzelemre

Az ukrán elnök szerint Ukrajnának esélye nyílhat a győzelemre, miután az Egyesült Államok törvényhozásának alsóháza elfogadta a csaknem 61 milliárd dolláros támogatási csomagot.

Kimondta Zelenszkij: így lehet esély a győzelemre
Megosztás

Nagyszabású egyezséget kötött Kínával Oroszország

Egyetértési és együttműködési memorandumot írt alá a tengeri felkutatásról és mentésről Alekszandr Moiszejev és Hu Csung-ming tengernagy, az orosz illetve a kínai haditengerészet parancsnoka - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium.

Nagyszabású egyezséget kötött Kínával Oroszország
Megosztás

Megállapodást kötött az orosz és a kínai hadiflotta parancsnoka

Egyetértési és együttműködési memorandumot írt alá a tengeri felkutatásról és mentésről Alekszandr Moiszejev és Hu Csung-ming tengernagy, az orosz illetve a kínai haditengerészet parancsnoka – közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium.

A tárgyalás során a felek rámutattak a két ország flottái közötti együttműködés szükségességére a világ óceánjainak biztonsága és stabilitása érdekében. A Moszkvában kiadott tájékoztatás szerint a két parancsnok az Oroszországi Föderáció és a Kínai Népköztársaság közötti haditengerészeti együttműködés kérdéseinek széles körét vitatta meg.

Moiszejev az orosz védelmi tárca szerint azért utazott Kínába, hogy részt vegyen az április 22-23-án Csingtaóban megtartandó 19. Nyugat-csendes-óceáni Haditengerészeti Szimpóziumon. Az orosz flottafőparancsnok a tervek szerint előadást tart a fórumon, és kétoldalú megbeszéléseket is folytat Kína és más országok haditengerészeti parancsnokaival.

(MTI)

Megosztás

Hajó elleni rakéta elhárításáról számolt be a szevasztopoli kormányzó

Mihail Razvozsajev, Szevasztopol kormányzója közölte, hogy az orosz Fekete-tengeri Flotta egyik hajója vasárnap elhárított egy hajó elleni rakétával indított támadást. Hozzátette, hogy a lehullott szilánkok kisebb tüzet okoztak, amelyet gyorsan eloltottak.

(MTI)

Megosztás

Orosz védelmi minisztérium: elesett Bohdanivka

Az orosz védelmi minisztérium vasárnapi közlése szerint az orosz erők elfoglalták a Donyeck megyei Csasziv Jar melletti Bohdanivka települést.

(MTI)

Megosztás

Újabb Vietnamot vizionált Amerikának az orosz külügyi szóvivő

Az amerikai Képviselőház szombaton megszavazta az Ukrajnának szánt 60 milliárd dolláros katonai segélycsomagot. Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő szerint az Egyesült Államok számára az ukrajnai háború olyan fiaskó lesz, mint a vietnami vagy az afganisztáni háború volt – írja a Reuters.

Újabb Vietnamot vizionált Amerikának az orosz külügyi szóvivő
Megosztás

Már csak pár nap, és megoldódhat az ukrán hadsereg legnagyobb problémája

A Pentagon számára kevesebb mint egy hétbe fog kerülni, hogy eljuttassák a katonai támogatás első készleteit az ukrán egységeknek – írta a Washington Post még azelőtt, hogy az amerikai Képviselőház szombaton megszavazta volna az Ukrajnának szánt segélycsomagot.

Már csak pár nap, és megoldódhat az ukrán hadsereg legnagyobb problémája
Megosztás

Hírszerzési jelentés: koncentrált légitámadás alatt áll az oroszok következő nagy célpontja

A brit védelmi minisztérium vasárnap is közzétette szokásos hírszerzési jelentését az ukrajnai háborúról, ezúttal a Csasziv Jar körüli harcokról.

Hírszerzési jelentés: koncentrált légitámadás alatt áll az oroszok következő nagy célpontja
Megosztás

Kiderült, mire készülhetnek az oroszok a következő hetekben

Az Institute for the Study of War (ISW) szakértői szerint az oroszok erők fokozhatják támadásaikat az Ukrajnának nyújtott új amerikai biztonsági segítség megérkezéséig - írja az Ukrajinszka Pravda.  

Kiderült, mire készülhetnek az oroszok a következő hetekben
Megosztás

Bekövetkezett az ukránok egyik legnagyobb félelme

Az oroszok már helikopterekkel is védik Mariupol városát, erre nem volt még példa a háború 2022-es kitörése óta. A város polgármesterének tanácsadója szerint ezzel bekövetkezett az egyik legnagyobb félelmük, miután a fokozott védelemmel vélhetően komoly erősítést lesznek képesek az oroszok a frontra juttatni - számolt be az ukrán 24-es csatorna.

Bekövetkezett az ukránok egyik legnagyobb félelme
Megosztás

Orosz erőműveket támadtak az ukránok

Ukrajna éjszaka újabb dróntámadásokat hajtott végre Oroszország területén, a mostani támadások során is az energetikai infrastruktúra volt a fő célpont, aminek következtében több régióban is károkról számoltak be - írja az AP.

Orosz erőműveket támadtak az ukránok
Megosztás

ORFK: csaknem tizenegyezren érkeztek Ukrajnából szombaton

Az ukrán-magyar határszakaszon 5528-an léptek be Magyarországra szombaton, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 5290-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) vasárnap az MTI-t.

A közlemény szerint a beléptetettek közül a rendőrség 28 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes.

Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - írták.

(MTI)

Megosztás
Kiszámoló

Más miért nem tanult?

Írtam nemrég a sávos adózásról. Az egyik visszatérő motívum volt a hozzászólásokban, hogy miért adóztatja az állam a vagyont, amikor azt eleve már adózott pénzből vettem, s ez így már

KonyhaKontrolling

Adózzon mindenki más!

Az interneten sok vélemény jelenik meg a \"megfelelő\" adóztatással kapcsolatban, de még a legtájékozottabbak is sokszor minimum meglepő véleményeket fejtenek ki. A bejegyzésben nem megyek bele

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Eljöhet a benzinkutak bosszúja

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
mianmar háború