Megjött a fenyegetés: nem marad válasz nélkül Amerika lépése
Globál

Megjött a fenyegetés: nem marad válasz nélkül Amerika lépése

MTI
Megalázó fiaskóval fenyegeti az Egyesült Államokat az, hogy egyre mélyebbre merül az ukrajnai konfliktusban - írta Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője vasárnap arra reagálva, hogy az amerikai képviselőház megszavazta az ukrán katonai szükségletek finanszírozásáról szóló törvényjavaslatot.

Ebben az összefüggésben megerősítjük, hogy az Egyesült Államoknak a konfliktusban de facto részes félként való fellépése nem marad egyértelmű és határozott válasz nélkül,

és az, hogy Washington egyre mélyebbre merül az Oroszország elleni hibrid háborúba, ugyanolyan hangos és megalázó fiaskóba fordul majd az Egyesült Államok számára, mint annak idején Vietnam és Afganisztán" - fogalmazott Zaharova az orosz diplomáciai tárca honlapján megjelent kommentárjában.    

A diplomata szerint a képviselőházi szavazás világossá tette, hogy az amerikai uralkodó elit pártállástól függetlenül kész fegyverezni a "kijevi rezsimet". Ezen felül Zaharova szerint "Washington a befagyasztott orosz vagyonok banális ellopásához folyamodik, amihez a kongresszus zöld utat ad a Joe Biden-adminisztrációnak". A szóvivő hangot adott álláspontjának, miszerint a Fehér Ház az amerikai belpolitikai viszályban nem az általa ellenőrzés alatt tartott "kijevi rezsim" győzelmére tette a tétet, hanem arra, hogy az ukrán hadsereg legalább a novemberi elnökválasztásig kitartson és ne rontsa Joe Biden elnök imázsát.    

Vjacseszlav Vologyin, az orosz parlamenti alsóház elnöke vasárnapi Telegram-bejegyzésében azt írta, hogy az amerikai képviselőház által megszavazott segélycsomag arra ösztönözi Ukrajnát, hogy "az utolsó ukránig" harcoljon, de a harctéri helyzetet nem fogja megváltoztatni. Felhívta a figyelmet arra is, hogy az elfogadott 61 milliárd dollárból 23 milliárdot az amerikai arzenálok feltöltésére, további 11,3 milliárd dollárt pedig "a térségben zajló amerikai katonai műveletekre" fognak fordítani.    

De a lényeg más: még azt a pénzt is, amely Kijevbe eljut, vissza kell majd fizetni. Ez olyan adósrabság, amelyből nincs kiút

- vélekedett az Állami Duma elnöke.

Címlapkép forrása: Sefa Karacan/Anadolu via Getty Images

Kiszámoló

Más miért nem tanult?

Írtam nemrég a sávos adózásról. Az egyik visszatérő motívum volt a hozzászólásokban, hogy miért adóztatja az állam a vagyont, amikor azt eleve már adózott pénzből vettem, s ez így már

KonyhaKontrolling

Adózzon mindenki más!

Az interneten sok vélemény jelenik meg a \"megfelelő\" adóztatással kapcsolatban, de még a legtájékozottabbak is sokszor minimum meglepő véleményeket fejtenek ki. A bejegyzésben nem megyek bele

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Eljöhet a benzinkutak bosszúja

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
mianmar háború