Nem csitulnak az összecsapások, a török elnök Hamász-vezetővel találkozott - Híreink a Közel-Keletről vasárnap
Portfolio
Szombaton is folytatódtak az izraeli erők és palesztin fegyveresek közötti összecsapások Ciszjordániában és a Gázai övezetben is, eközben Recep Tayyip Erdogan török elnök Iszmail Haníjeh Hamász-vezetővel Isztambulban tartott szombati találkozóján megvitatta a Gázába irányuló humanitárius segélyek eljuttatására és a térségben a méltányos és tartós béke elérésére irányuló erőfeszítéseket. Cikkünk folyamatosan frissül a legfontosabb közel-keleti eseményekkel.
Megosztás

Herzog: Európának sürgősen fel kell ébrednie, különben nagy árat fizethet

Isaac Herzog izraeli elnök szerint az európai vezetők sürgősen fel kell, hogy ébredjenek és felismerjék az Irán által jelentett globális veszélyt, amely drónok ezreit szállítja Oroszországnak és nukleáris fegyverprogramját is folytatja, miközben Izrael a Gázai övezetben és Irán ellen is védekezik - számolt be a Politico.

Herzog: Európának sürgősen fel kell ébrednie, különben nagy árat fizethet
Megosztás

A legfőbb iráni vezető értékelést mondott az Izrael elleni nagyszabású támadásról

Irán megmutatta erejét Izraellel szemben függetlenül attól, hogy hány célpontot talált el – hangoztatta vasárnap Ali Hamenei ajatollah, Irán legfőbb vallási és politikai vezetője, köszönetet mondva a fegyveres erőknek az április 14-re virradóra végrehajtott masszív drón- és rakétatámadásért.

A legfőbb iráni vezető értékelést mondott az Izrael elleni nagyszabású támadásról
Megosztás

Brit miniszterelnök: London célja a kétállami megoldás

Rishi Sunak brit miniszterelnök szerint London célja továbbra is az izraeli-palesztin konfliktus kétállami megoldásra alapuló rendezése.

A Downing Street szóvivőjének tájékoztatása szerint Sunak vasárnap telefonon beszélt II. Abdalláh jordániai királlyal, akinek megerősítette, hogy a legutóbbi időszak fenyegetései közepette Nagy-Britannia szilárdan kiáll Jordánia és a szélesebb térség biztonságának megőrzése mellett.

Hozzátette: senkinek nem áll érdekében a feszültség jelentős eszkalációja.

A konzervatív párti brit miniszterelnök a vasárnapi telefonbeszélgetésben tájékoztatta a jordániai királyt arról is, hogy Nagy-Britannia a Gázai övezeten folyó harcok azonnali humanitárius szüneteltetésének elérésén dolgozik, annak érdekében, hogy a jelenleginél sokkal több segélyt lehessen eljuttatni a gázai lakossághoz és biztonságban hazatérhessenek az övezetet uraló Hamász iszlamista terrorszervezet által elhurcolt túszok.

Sunak szerint ha ezt sikerül elérni, az hosszabb távra szóló, fenntartható tűzszünethez vezethet.

Rishi Sunak a jordániai királlyal tartott vasárnapi telefonbeszélgetésében kifejtette: London szerint továbbra is az életképes kétállami megoldás az izraeli-palesztin konfliktus rendezési folyamatában elérendő végső cél.

A Downing Street szerint a brit miniszterelnök és a jordániai király egyetértett annak fontosságában is, hogy támogatni kell a Palesztin Hatóság reformját, és azt, hogy a megreformált Palesztin Hatóság teremtsen stabilitást és jólétet az összes palesztin területen.

(MTI)

Megosztás

Ilyet még nem tett Amerika: lesújtatának az izraeli hadsereg egyik egységére

Az Egyesült Államok szankciókat tervez az izraeli hadsereg (IDF) egy egységével szemben, amelyet az emberi jogok megsértésével vádolnak. Ez lenne az első alkalom, hogy Washington szankcionálná az IDF egyik alakulatát – írja a The Guardian.

Ilyet még nem tett Amerika: lesújtatának az izraeli hadsereg egyik egységére
Megosztás

A Hamász elítélte az Izrael számára megszavazott amerikai katonai támogatást

A Hamász palesztin terrorszervezet elítélte az Egyesült Államok Képviselőháza által szombaton Izrael számára megszavazott 26 milliárd dolláros támogatást.

A Hamász szerint ezzel Washington zöld utat adott Izraelnek, hogy az folytathassa "brutális agresszióját" a Gázai övezetben.

(CNN)

Megosztás

Az egyik legnagyobb rajtaütést hajtotta végre Izrael Ciszjordánián a Hamász-támadás óta

Az izraeli hadsereg befejezte kétnapos rajtaütését a ciszjordániai Nur al-Samsz menekülttáboron.

A rajtaütésben 14 palesztin, köztük egy gyermek vesztette életét a palesztin egészségügyi minisztérium szerint.

Az izraeli hadsereg szerint 10 terroristával végeztek, 8 gyanúsítottat pedig őrizetbe vettek a terrorellenes művelet folyamán.

Ez volt az egyik legnagyobb ilyen izraeli rajtaütés Ciszjordániában a Hamász tavaly október 7-i támadása óta.

(CNN)

Megosztás

Hezbollah-célpontokat támadott az izraeli hadsereg

Izrael vasárnapra virradó éjjel négy helyszínre mért támadást Libanonban, az Irán-barát síita Hezbollah terrorszervezetet célozva.

(CNN)

Megosztás

Ismét légitámadás érte Rafah városát

Ismét izraeli légitámadás érte vasárnapra virradóra a Gázai övezet déli részén lévő Rafah városát, 13-an meghaltak, köztük kilenc gyerek - közölték palesztin egészségügyi források.

A háború előtt mintegy 2,3 milliós Gázai övezet lakosságának több mint fele él jelenleg az egyiptomi határhoz közeli városban és a környékén, nagy részük menekült.

Izrael szerint a Gázai övezetet kormányzó Hamásznak jelenleg is több zászlóalja és parancsnoka bujkál a városban, amely ellen gyakorlatilag naponta intéznek légitámadást.  

Újabb összecsapásokat jelentettek Ciszjordániából is, ahol az izraeli hadsereg közlése szerint két palesztin támadt a katonákra. A WAFA palesztin hírügynökség szerint az incidens a Hebron melletti Bejt Ejnún településnél történt, a tűzharcban mindkét palesztin életét vesztette.

(MTI)

Megosztás

Robbanást jelentettek Kabulból

Robbanás történt szombat éjjel az afganisztáni főváros, Kabul zömében síita muszlimok lakta negyedében, egy ember meghalt, hárman megsebesültek. A merénylet elkövetéséért az Iszlám Állam-Horaszán Tartomány (ISKP) jelentkezett.

Hálid Zadrán, a kabuli rendőrkapitányság szóvivője azt mondta, egy kisbuszba rejtett robbanószerkezet lépett működésbe, a halálos áldozat a sofőr.

Az ISKP az Iszlám Állam terrorszervezet elsősorban Afganisztánban aktív csoportja. A terroristák Telegramon jelentkeztek az elkövetésért, hozzátéve, hogy a robbanás egy tálib ellenőrzőponton történt.

Bár Afganisztánban a közbiztonság kissé javult a tálibok 2021-es hatalomátvétele nyomán, az utóbbi években több, az Iszlám Állam által végrehajtott merénylet történt az országban. A terroristák célpontjai elsősorban a tálib biztonsági erők és a dzsihadisták által eretneknek minősített síita kisebbség.

(MTI)

Megosztás
Kiszámoló

Más miért nem tanult?

Írtam nemrég a sávos adózásról. Az egyik visszatérő motívum volt a hozzászólásokban, hogy miért adóztatja az állam a vagyont, amikor azt eleve már adózott pénzből vettem, s ez így már

KonyhaKontrolling

Adózzon mindenki más!

Az interneten sok vélemény jelenik meg a \"megfelelő\" adóztatással kapcsolatban, de még a legtájékozottabbak is sokszor minimum meglepő véleményeket fejtenek ki. A bejegyzésben nem megyek bele

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Eljöhet a benzinkutak bosszúja

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
mianmar háború