Újabb Vietnamot vizionált Amerikának az orosz külügyi szóvivő
Globál

Újabb Vietnamot vizionált Amerikának az orosz külügyi szóvivő

Portfolio
Az amerikai Képviselőház szombaton megszavazta az Ukrajnának szánt 60 milliárd dolláros katonai segélycsomagot. Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő szerint az Egyesült Államok számára az ukrajnai háború olyan fiaskó lesz, mint a vietnami vagy az afganisztáni háború volt – írja a Reuters.

Az orosz külügyminisztérium szóvivője szerint egyértelmű, hogy az Egyesült Államok „az utolsó ukránig” harcolni akar Oroszország ellen, amibe szuverén orosz területek és orosz civilek támadása is beletartozik.

(Az Egyesült Államok valójában nem adott olyan fegyvereket Ukrajnának, melyekkel orosz területeket támadhatnának, sőt források szerint határozottan felszólította Kijevet az orosz olajfinomítók elleni dróncsapások leállítására.)

Zaharova azt mondta, hogy az egyszerű ukránokat „ágyútöltelékként” használja az Egyesült Államok, amely most már nem fogadna az Oroszország elleni ukrán győzelemre, csak abban reménykedik, hogy Ukrajna ki tud tartani a novemberi amerikai elnökválasztásig.

Washington egyre mélyebb és mélyebb alámerülése az Oroszország elleni hibrid háborúban az Egyesült Államok számára olyan hangos és megalázó fiaskóvá fog válni, mint Vietnam és Afganisztán volt

– jelentette ki Zaharova, azzal fenyegetve Amerikát, hogy „feltétel nélküli és határozott választ” fognak adni a Képviselőház döntésére.

Az Egyesült Államok mintegy 58 ezer katonáját vesztette el Vietnamban. A vietnami háború a kommunista Észak-Vietnam győzelmével és a Washington által támogatott Dél-Vietnam bukásával végződött.

A 2001 és 2021 közötti afganisztáni háborúban hivatalosan 2459 amerikai katona halt meg. A háború a tálib uralom megdöntésével kezdődött, hogy aztán az iszlamista szélsőségesek megerősödve térjenek vissza a hatalomba.

Ugyanakkor 1979 és 1989 között a Szovjetunió is háborút viselt Afganisztánban, melyben hivatalosan 14 453 szovjet katona vesztette életét. A Szovjetunió afganisztáni háborúja szovjet kudarccal végződött, és nagyban hozzájárult a birodalom felbomlásához.

Címlapkép forrása: Sefa Karacan/Anadolu via Getty Images

Kiszámoló

Itt a nyár, itt a roaming frász ideje

Itt a nyár, a vakációk és ezzel együtt a roaming frász ideje is. Az Unió nagyon helyesen rálépett a mobilszolgáltatók nyakára, az addigi szabadrablást felváltotta az, hogy az Unión belül ug

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Jön a felturbózott szuperállampapír! Itt vannak a részletek
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Székesfehérvár
2024. június 4.
Financial IT 2024
2024. június 11.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
GettyImages-2153544064