Budanov: nem lesz Armageddon
Globál

Budanov: nem lesz Armageddon

Portfolio
Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés vezetője szerint Ukrajna május közepétől kezdődően nehéz, de nem végzetes helyzettel szembesül a fronton - írta meg a Kyiv Independent.

Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés vezetője a BBC-nek adott interjút, amely április 22-én jelent meg. Nyilatkozatában kifejtette, hogy Ukrajna május közepétől kezdve nehéz helyzetbe kerülhet a fronton. Hangsúlyozta viszont, hogy ez a helyzet nem lesz katasztrofális.

Nem lesz Armageddon, ahogy sokan mondják... Nem fogunk most hosszasan beszélni róla, de lesz egy nehéz időszak. Május közepe, június eleje

- mondta el Budanov.

Állítását néhány nappal az amerikai képviselőház döntése előtt tette, amely jóváhagyta az Ukrajnának szánt további segélyeket.

Az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij szerint Oroszország nagyobb offenzívát indíthat május végén vagy júniusban. Az ukrán hírszerzés vezetőjének megjegyzéseiből kiderül, hogy az orosz erők felszerelése javult a háború kezdete óta, de a nehéz harci eszközök minősége romlott. Ezek a felszerelések többségében javított és felújított eszközök raktárkészletekből.

A hírszerzési vezető szerint az orosz csapatok morálja Avgyijivka elfoglalása után javult, de ez csak átmeneti jelenség volt.

A település bevételét követően Oroszország Csasziv Jar városára összpontosította erőit. Olekszandr Szirszkij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka április 13-án arról számolt be, hogy Ukrajna keleti frontján a helyzet jelentős romlást mutatott az elmúlt napokban. Ez alátámasztja Budanov állításait arról, hogy Ukrajna nehézségekkel néz szembe a közeljövőben.

Címlapkép forrása: Portfolio

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Jön a felturbózott szuperállampapír! Itt vannak a részletek
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Székesfehérvár
2024. június 4.
Financial IT 2024
2024. június 11.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
Ukrajna Oroszország zászló béketárgyalás