ISW: egyetlen feltétellel mégis megállíthatják az ukránok Moszkvát
Globál

ISW: egyetlen feltétellel mégis megállíthatják az ukránok Moszkvát

Portfolio
Az amerikai székhelyű Institute for the Study of War (ISW) agytröszt elemzése szerint Ukrajnának lehet esélye megfékezni egy nagyméretű orosz offenzívát.

Az elmúlt hetekben gyakran lehetett arról hallani híreket, hogy Oroszország egy elsöprő tavaszi-nyári offenzívára készül, amellyel jelentős ukrajnai területeket foglalna el. A nyugati támogatások késlekedése miatt számos, a háborút ismerő szakember megfogalmazta, hogy az ukrajnai csapatok ellátottsági nehézségei miatt minden esélyük megvan az oroszoknak, hogy áttörést érjenek el több fronton is.

Az ISW szerint a következő hetekben a korábban eltervezettnek megfelelően fognak haladni a hadműveletek, Oroszország továbbra is fokozott nyomás alatt tartja majd a frontvonalat több szakaszon is.

Moszkva igyekszik kihasználni a még rendelkezésére álló előnyt, amely most már csak annak függvénye, hogy Kijevbe mikor érkezik meg az amerikai katonai támogatás.

Ha ez hamar eljut az ukrán fővárosba, akkor az ukrajnai védőknek még van esélyük egy eredményes védekezésre az orosz nyomás ellen.

Az amerikai képviselőház a hétvégén fogadta el a sokat vitatott törvénytervezetet, amelyben mintegy 61 milliárd dollárnyi katonai segélycsomagot irányoztak elő Ukrajna számára. Az elképzelés korábban a republikánusok akadályoztatása miatt nem került napirendre, mivel súlyos belpolitikai ellentéteket okozott, éppen az ukránoknak szánt támogatás okozott fejtörést. A kelet-európai országon kívül Izrael, az indo-csendes-óceáni térség, valamint a határellenőrzés is jelentős támogatásban részesül.

Címlapkép forrása: Wojciech Grzedzinski/Anadolu via Getty Images

Kiszámoló

Más miért nem tanult?

Írtam nemrég a sávos adózásról. Az egyik visszatérő motívum volt a hozzászólásokban, hogy miért adóztatja az állam a vagyont, amikor azt eleve már adózott pénzből vettem, s ez így már

KonyhaKontrolling

Adózzon mindenki más!

Az interneten sok vélemény jelenik meg a \"megfelelő\" adóztatással kapcsolatban, de még a legtájékozottabbak is sokszor minimum meglepő véleményeket fejtenek ki. A bejegyzésben nem megyek bele

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Eljöhet a benzinkutak bosszúja

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
mianmar háború