ISW: egyetlen feltétellel mégis megállíthatják az ukránok Moszkvát
Globál

ISW: egyetlen feltétellel mégis megállíthatják az ukránok Moszkvát

Portfolio
Az amerikai székhelyű Institute for the Study of War (ISW) agytröszt elemzése szerint Ukrajnának lehet esélye megfékezni egy nagyméretű orosz offenzívát.

Az elmúlt hetekben gyakran lehetett arról hallani híreket, hogy Oroszország egy elsöprő tavaszi-nyári offenzívára készül, amellyel jelentős ukrajnai területeket foglalna el. A nyugati támogatások késlekedése miatt számos, a háborút ismerő szakember megfogalmazta, hogy az ukrajnai csapatok ellátottsági nehézségei miatt minden esélyük megvan az oroszoknak, hogy áttörést érjenek el több fronton is.

Az ISW szerint a következő hetekben a korábban eltervezettnek megfelelően fognak haladni a hadműveletek, Oroszország továbbra is fokozott nyomás alatt tartja majd a frontvonalat több szakaszon is.

Moszkva igyekszik kihasználni a még rendelkezésére álló előnyt, amely most már csak annak függvénye, hogy Kijevbe mikor érkezik meg az amerikai katonai támogatás.

Ha ez hamar eljut az ukrán fővárosba, akkor az ukrajnai védőknek még van esélyük egy eredményes védekezésre az orosz nyomás ellen.

Az amerikai képviselőház a hétvégén fogadta el a sokat vitatott törvénytervezetet, amelyben mintegy 61 milliárd dollárnyi katonai segélycsomagot irányoztak elő Ukrajna számára. Az elképzelés korábban a republikánusok akadályoztatása miatt nem került napirendre, mivel súlyos belpolitikai ellentéteket okozott, éppen az ukránoknak szánt támogatás okozott fejtörést. A kelet-európai országon kívül Izrael, az indo-csendes-óceáni térség, valamint a határellenőrzés is jelentős támogatásban részesül.

Címlapkép forrása: Wojciech Grzedzinski/Anadolu via Getty Images

HitelesAndrás

Egy sikeres Bankmonitor szakmai napja

HitelesAndrás - Keress, kövess, költözz! Egy sikeres Bankmonitor szakmai napja 2011-ben kezdtem dolgozni egy Takarékszövetkezetben… az azóta eltelt 13 év alatt eszméletlen sokat tanultam, n

RSM Blog

SAP a HR és bérszámfejtés területén

Az SAP rendszer a pénzügy, a beszerzés, és az ügyfélkapcsolatok kezelése mellett a humánerőforrás (HR) és a bérszámfejtés területén is központosított keretet biztosít a vállalatok szám

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
A második világháború óta a legnagyobb puccs készült Németországban – Mi lett volna, ha megdöntik az államrendet a Reichsbürgerek?
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
orosz ukrán háború frontvonal harcok percől percre frissítés