Novaja Gazeta: súlyos betegségben szenved a csecsen elnök
Globál

Novaja Gazeta: súlyos betegségben szenved a csecsen elnök

Portfolio
A független orosz lap, a Novaja Gazeta szerint Ramzan Kadirov csecsen elnök heveny hasnyálmirigy-gyulladásban (pancreaticus necrosis acuta) szenved, betegsége gyógyíthatatlan – írja az Ukrajinszka Pravda.

A lap szerint a csecsen elnök betegségét régóta igyekeznek tagadni, de az elmúlt években komoly változások mutatkoztak megjelenésében, viselkedésében és munkabeosztásában.

Kadirov beteg, és a Kreml komoly problémával néz szembe: hogyan lehet fájdalommentesen felkészíteni Oroszország legproblémásabb régióját a hamarosan bekövetkező hatalomváltásra?

– írja a Novaja Gazeta.

A lap szerint Kadirovot 2019 januárjában diagnosztizálták heveny hasnyálmirigy-gyulladással. A csecsen vezető akkor nem tagadta, hogy átmeneti munkaképtelenség miatt szabadságra kényszerült. Az év októberében Kadirov egy időre eltűnt a nyilvánosság elől, és pletykák terjedtek arról, hogy megmérgezték.

Kadirov állítólag 2019 óta évente legalább kétszer rendszeresen, többek között műtéti beavatkozásokon is részt vesz az orosz elnöki adminisztráció központi klinikai kórházában. Egészségi állapota 2022 tavaszán kezdett el meredeken romlani, de ez csak tavaly vált forró témává.

A Novaja Gazeta szerint jól látszik, hogy a Kadirov az elmúlt időszakban nagyon meghízott, ami szintén a betegséggel függhet össze.

Az Oroszországhoz tartozó, észak-kaukázusi Csecsenföldért Moszkva kétszer is komoly háborút vívott a helyi szakadárok ellen. Végül a 2000-es években Vlagyimir Putyinnak a második csecsen háborúban sikerült stabilizálnia a régiót, és Ramzan Kadirovot tette meg Csecsenföld vezetőjének, aki brutális eszközökkel konszolidálta hatalmát.

Címlapkép: Ramzan Kadirov csecsenföldi vezető a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tartott kétoldalú megbeszélésen a moszkvai elnöki hivatalban 2023. szeptember 28-án. MTI/EPA/Orosz elnöki sajtószolgálat/Szputnyik pool/Mihail Mecel

Kiszámoló

Itt a nyár, itt a roaming frász ideje

Itt a nyár, a vakációk és ezzel együtt a roaming frász ideje is. Az Unió nagyon helyesen rálépett a mobilszolgáltatók nyakára, az addigi szabadrablást felváltotta az, hogy az Unión belül ug

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Magyar üzletlánc saját márkás terméke is felkerült a szégyenlistára
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Székesfehérvár
2024. június 4.
Financial IT 2024
2024. június 11.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Szíria térkép