Rejtélyes tűzesetek: lángokban Oroszország nagyvárosai

Portfolio
Több oroszországi nagyvárosban, köztük Szentpéterváron és Voronyezsben is tűz ütött ki az éjszaka folyamán, főként ipari épületek környékén. A rejtélyes tűzesetek még a moszkvai régiót sem kímélték.

Tűz ütött ki éjjel, a Moszkva melletti Orehovo-Zujevo ipravárosban. Egy itt üzemelő vállalt épülete mintegy 1200 négyzetméteren lángolt, arról azonban az orosz sürgősségi szolgálatok nem számoltak be, hogy melyik céget sújtotta a baleset.

Szentpéterváron, a moszkvai kerületben, egy benzinkúton ütött ki tűz. A kút leégett, a tűz oka és eredete itt is ismeretlen.

Három ember meghalt, további ketten megsérültek egy voronyezsi gépgyártó üzem műhelyében keletkezett tűzben, a tüzet eloltották

– közölte az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának sajtószolgálata a RIA Novosztyival. Az orosz portál arról is beszámolt, hogy a lángok mintegy 3000 négyzetméteres körzetben csaptak fel.

Arról egyik forrás sem tájékoztatott – sem orosz, sem ukrán – hogy a tűzesetek hátterében ukrán akció áll-e, vagy egy időben történő véletlen balesetekről lehet szó.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF