400 páncélost ígértek be a németek Ukrajnának, de arcpirító hiba csúszott a gépezetbe
Globál

400 páncélost ígértek be a németek Ukrajnának, de arcpirító hiba csúszott a gépezetbe

Portfolio
Németország még márciusban jelentette be, hogy 400 FFG BATT UMG típusú páncélozott járművet küldenek Ukrajnának, de a technikai eszközök gyártásával kapcsolatosan problémák merültek fel beszállítói oldalon, így a járművek darabszáma csökkenni fog, a beígért transzfer időpontja pedig csúszik – írja az Ukrainszka Pravda.

A 315 millió euró értékű fegyvertranszfer-megállapodást eredetileg még tavaly írta alá az ukrán kormány a német Flensburger Fahrzeugbau GmbH (FFG) hadiipari vállalattal: a tranzakciót teljes mértékben a német kormány finanszírozza.

A hadiipari vállalat és a német kormány az összeg fejében 400 FFG BATT UMG típusú, 4x4-es páncélozott járművet akart küldeni Ukrajnának, a leszállítás már idén januárban el kellett volna, hogy kezdődjön.

Ukrajna azonban még egyetlen új BATT-t sem kapott meg a frissen beígért járművek közül, az első gépeket most a legújabb időpont szerint júniusra ígérték.

A csúszás oka, hogy az FFG valójában többnyire csak összeszereli az MRAP-eket, az alkatrészeket nem ők gyártják, hanem amerikai beszállítóktól szerzik be. A német kormány szerint az Egyesült Államok „exportot korlátozó intézkedései” miatt bürokratikus útvesztőbe kerültek és nem tudták beszerezni a szükséges minősítéseket, hogy az alkatrészekhez hozzáférjenek.

Nem ez az első probléma az FFG járműveivel kapcsolatosan. Korábban az Egyesült Államok már küldött néhány BATT UMG-t Ukrajnának, azonban éles használatuk során kiderült, hogy páncélvédettségük nem éri el a legtöbb nyugati MRAP szintjét, így nem alkalmas harctéri feladatok ellátására. Az FFG azt ígérte: a frissen gyártott modelleknél már orvosolni fogják ezt a problémát.

Címlapkép forrása: Getty Images

HitelesAndrás

Egy sikeres Bankmonitor szakmai napja

HitelesAndrás - Keress, kövess, költözz! Egy sikeres Bankmonitor szakmai napja 2011-ben kezdtem dolgozni egy Takarékszövetkezetben… az azóta eltelt 13 év alatt eszméletlen sokat tanultam, n

RSM Blog

SAP a HR és bérszámfejtés területén

Az SAP rendszer a pénzügy, a beszerzés, és az ügyfélkapcsolatok kezelése mellett a humánerőforrás (HR) és a bérszámfejtés területén is központosított keretet biztosít a vállalatok szám

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Magyar üzletlánc saját márkás terméke is felkerült a szégyenlistára
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
rishi sunak