Brit hírszerzés: lehet, hogy az orosz hadseregnek már meg sem kell küzdenie a városért, amibe többször is beletört a késük
Globál

Brit hírszerzés: lehet, hogy az orosz hadseregnek már meg sem kell küzdenie a városért, amibe többször is beletört a késük

Portfolio
Ma is kiadta szokásos, napi ukrajnai háborús jelentését a brit védelmi minisztérium hírszerzési osztálya. Ezúttal az orosz haderő támadóműveleteiről írnak Donyec-megyében.

A mai jelentésben a következő megállapításokat lehet olvasni:

  • Április 22-én bejelentette az orosz védelmi minisztérium, hogy elfoglalták Novomihalivkát. A Marinkától délre, Vuhledártól északkeletre található kisvárosnak limitált stratégiai fontossága van, de olyan utak mentén fekszik, melyek fontosabb települések felé vezetnek, a Szuhij Jalij folyó mentén.
  • Az orosz erők február 9-én törtek be a településre, március 24-ig jutottak el a központba. Az ukrán 79-es számú deszantos dandár jelentése szerint ehhez 30 000 orosz katona kellett és 300 haditechnikai eszközt is elvesztettek az elmúlt hat hónap során.
  • Az oroszok egy 5 kilométeres szakaszt 73 nap alatt foglaltak el. Ez főleg a tartalékaiknak köszönhető, az orosz erők lassan, de folyamatosan haladnak előre. A következő célpontjuk Kostyantynivka lesz, 2 kilométerre Novomihalivkától nyugatra.
  • Ha az oroszok tovább haladnak Vuhledártól északra, ki tudják kerülni teljesen a települést. Az oroszok korábban többször is megpróbálták elfoglalni Vuhlderát, de súlyos veszteségek mellett sikertelenül jártak.

Címlapkép forrása: Getty Images

HitelesAndrás

Egy sikeres Bankmonitor szakmai napja

HitelesAndrás - Keress, kövess, költözz! Egy sikeres Bankmonitor szakmai napja 2011-ben kezdtem dolgozni egy Takarékszövetkezetben… az azóta eltelt 13 év alatt eszméletlen sokat tanultam, n

RSM Blog

SAP a HR és bérszámfejtés területén

Az SAP rendszer a pénzügy, a beszerzés, és az ügyfélkapcsolatok kezelése mellett a humánerőforrás (HR) és a bérszámfejtés területén is központosított keretet biztosít a vállalatok szám

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
A második világháború óta a legnagyobb puccs készült Németországban – Mi lett volna, ha megdöntik az államrendet a Reichsbürgerek?
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
orosz ukrán háború frontvonal harcok percől percre frissítés