CNN: még nem is írt alá Biden, máris Ukrajna határánál sorakoznak a nyugati fegyverek
Globál

CNN: még nem is írt alá Biden, máris Ukrajna határánál sorakoznak a nyugati fegyverek

Portfolio
Az elmúlt hetekben egyre kritikusabbá vált az ukrán katonák helyzete a frontvonalon, mivel az ellátottság terén súlyos hiányosságokat szenvedtek. A hétvégén az amerikai képviselőház elfogadott egy hatalmas segélycsomagot, amely hamarabb Kijevbe kerülhet, mint arra bárki számított volna - jelentette a CNN.
Idén először szervez közösen konferenciát a Portfolio és a Wolters Kluwer a témában – körüljárjuk, hogyan hat a LegalTech és a DigitalCompliance a versenyképességre és melyek a digitális térben való jelenlétet meghatározó legfontosabb jogi-szabályozási területek. Vegyen részt Ön is a jogi, üzleti, informatikai és kiberbiztonsági területek aktív párbeszédében.

Az Egyesült Államok képviselőháza szombaton megszavazta az Ukrajnának szánt segélycsomagot, a szenátus pedig kedden foglalkozik majd a javaslattal. Amennyiben ott is jóváhagyásra kerül, és Joe Biden amerikai elnök aláírja a törvényt, akkor Ukrajna gyorsan fegyvereket és felszereléseket kaphat. Kijevnek elsődlegesen tüzérségi lövedékekre és légvédelmi rendszerekre van szüksége. Az orosz erőkkel szembeni jelentős létszámbeli hátrányban lévő ukrán katonák hónapok óta arra figyelmeztetnek, hogy súlyos lőszerhiányban szenvednek. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint az erőviszonyok már 10:1 arányban Oroszország javára billennek.

A Pentagon szóvivője, Patrick Ryder és Mark Warner, a szenátus hírszerzési bizottságának elnöke egyaránt hangsúlyozta az amerikai védelmi minisztérium gyors reagálásra való készségét és a logisztikai kapacitást, amely lehetővé teszi a hadianyag gyors mozgatását.

Információk szerint az amerikai segély nagy része már előre elhelyezésre került németországi és lengyelországi raktárakban, ami felgyorsítja az Ukrajnába való szállítást.

Különösen a tüzérségi lövedékek élveznek prioritást a szállítások esetében. Oroszbarát közösségi médiás csatornák már közzé is tettek felvételeket, amelyen azt állítják, hogy a hamarosan Ukrajnába szállítandó Bradley páncélosok sorakoznak Lengyelországban:

Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) figyelmeztetett arra, hogy Ukrajnában ettől még nem oldódnak meg a problémák egycsapásra, továbbra is kihívást fog jelenteni a tüzérségi lőszerek és légvédelmi rakéták hiánya. Arra is lehet számítani, hogy Moszkva csapásokat fog mérni az ukrajnai közlekedési infrastruktúrára, hogy megnehezítse az ellátást.

Címlapkép forrása: Getty Images

HitelesAndrás

Egy sikeres Bankmonitor szakmai napja

HitelesAndrás - Keress, kövess, költözz! Egy sikeres Bankmonitor szakmai napja 2011-ben kezdtem dolgozni egy Takarékszövetkezetben… az azóta eltelt 13 év alatt eszméletlen sokat tanultam, n

RSM Blog

SAP a HR és bérszámfejtés területén

Az SAP rendszer a pénzügy, a beszerzés, és az ügyfélkapcsolatok kezelése mellett a humánerőforrás (HR) és a bérszámfejtés területén is központosított keretet biztosít a vállalatok szám

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
A második világháború óta a legnagyobb puccs készült Németországban – Mi lett volna, ha megdöntik az államrendet a Reichsbürgerek?
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
orosz ukrán háború frontvonal harcok percől percre frissítés