Kémkedéssel lebukott a második legnagyobb német párt tagja, már sok politikust gyanúsítanak
Globál

Kémkedéssel lebukott a második legnagyobb német párt tagja, már sok politikust gyanúsítanak

Portfolio
A német ügyészség közölte, hogy letartóztatták egy, a júniusi európai parlamenti választásokon induló német szélsőjobboldali politikus segítőjét, akit azzal gyanúsítanak, hogy Kína számára kémkedett – számolt be a Guardian.

A csak Jian G-ként azonosított férfit azzal vádolják, hogy információkat osztott meg az európai parlamenti tárgyalásokról egy kínai hírszerző szolgálattal, és kémkedett a németországi kínai ellenzéki személyiségek után.

Jian G-t a szélsőjobboldali AfD párt EP-választásokon induló csúcsjelöltje, Maximilian Krah akkreditált asszisztenseként tartják nyilván. A német állampolgárságú férfi a jelentések szerint 2019 óta Krah asszisztenseként dolgozik Brüsszelben.

Az ügyészek azt állítják, hogy Jian G egy kínai titkosszolgálat alkalmazottja, és hogy 2024 januárjában információkat adott át az Európai Parlamentben folyó tárgyalásokról és döntésekről titkosszolgálati megbízójának.

A gyanúsítottat hétfőn tartóztatták le a kelet-németországi Drezdában, és házkutatást tartottak nála. Az AfD nagyon aggasztónak nevezte a vádakat, de közölte, hogy nincs további információjuk az ügyről, és megvárják a szövetségi ügyészek további vizsgálatát.

Az ügy valószínűleg tovább erősíti a nyugaton az agresszív kínai kémkedéssel kapcsolatos aggodalmakat. Hétfőn Németország letartóztatott három német állampolgárt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy titkos haditengerészeti technológiákhoz fértek hozzá és osztották meg Pekinggel.

A kínai külügyminisztérium elutasította a németországi kínai kémkedésről szóló híreket, mondván, hogy ez csak egy „hype”, amelynek célja Kína lejáratása.

Nagy-Britanniában két férfit azzal vádoltak meg, hogy 2021 és 2023 között „törvénytervezeteket, feljegyzéseket, dokumentumokat vagy információkat” adtak át Kínának. A rendőrség a 32 éves Christopher Berry és a 29 éves Christopher Cash néven nevezte meg a férfiakat, akik korábban a brit parlamentben dolgoztak kutatóként.

Az AfD körül sem ez az első kémbotrány, ami kirobban, korábban egy EP-képviselőjükről derült ki Oroszországból kapott tiltott támogatásokat a kampányához.

Címlapkép: Maximilian Krah, a jobboldali Alternatíva Németországért (AfD) politikai párt szászországi európai parlamenti képviselőjelöltje beszél az AfD választási kampánygyűlésén Görlitzben 2019. május 23-án. A fotó forrása: Sean Gallup/Getty Images

Kiszámoló

Más miért nem tanult?

Írtam nemrég a sávos adózásról. Az egyik visszatérő motívum volt a hozzászólásokban, hogy miért adóztatja az állam a vagyont, amikor azt eleve már adózott pénzből vettem, s ez így már

KonyhaKontrolling

Adózzon mindenki más!

Az interneten sok vélemény jelenik meg a \"megfelelő\" adóztatással kapcsolatban, de még a legtájékozottabbak is sokszor minimum meglepő véleményeket fejtenek ki. A bejegyzésben nem megyek bele

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Eljöhet a benzinkutak bosszúja

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
mianmar háború