Amerikai admirális: Kína években belül készen fog állni Tajvan megszállására
Globál

Amerikai admirális: Kína években belül készen fog állni Tajvan megszállására

Portfolio
John Aquilino, amerikai Indo-csendes-óceáni Parancsnokság admirálisa szerint Kína arra készül, hogy 2027-re készen álljon Tajvan megszállására – írja a Nikkei Asia.

A katonai parancsnok megismételte Hszi Csin-ping kínai elnök kijelentését, aki arra „kérte a kínai haderőt, hogy álljanak készen a feladat végrehajtására”. Aquilino elmondta, hogy Peking a gyengélkedő gazdasági mutatók ellenére is hatalmas összegeket költ a védelmi képességek folyamatos növelésére, ebben pedig dinamikus emelkedést mutatnak. Az admirális szerint nincs jel arra, hogy ez a jövőben lényegesen megváltozzon, szerinte a keleti nagyhatalomnak ambiciózus céljai vannak, amelyeket még az esetleges pénzügyi nehézségek ellenére is keresztül akarnak vinni.

A parancsnok elmondta, hogy a térségben Japán a helyes utat választotta, amikor úgy döntött, hogy szorosabb védelmi és gazdasági együttműködésbe kezd az Egyesült Államokkal.

Az interjúban Aquilino kitért azokra a hírekre is, amely szerint Peking kereskedelemmel járul hozzá ahhoz, hogy az oroszok képesek legyenek fenntartani a saját hadiiparukat. Bírálta ezt a gyakorlatot, szerinte nem állja meg a helyét Kína azon magyarázata, hogy nekik semmi közük nincs ahhoz, hogy a vállalataik kinek adnak el kettő felhasználású eszközöket. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a kínai vállalatok között milyen szoros összefonódások vannak, ezért szinte kizárható, hogy ne lennének naprakész információjuk arról, hogy pontosan hova is kerülnek a kritikus fontosságú chipek és félvezetők.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Portfolio

Kiszámoló

Itt a nyár, itt a roaming frász ideje

Itt a nyár, a vakációk és ezzel együtt a roaming frász ideje is. Az Unió nagyon helyesen rálépett a mobilszolgáltatók nyakára, az addigi szabadrablást felváltotta az, hogy az Unión belül ug

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Jön a felturbózott szuperállampapír! Itt vannak a részletek
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Székesfehérvár
2024. június 4.
Financial IT 2024
2024. június 11.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
F-35 amerikai vadászgép