Amerikai admirális: Kína években belül készen fog állni Tajvan megszállására
Globál

Amerikai admirális: Kína években belül készen fog állni Tajvan megszállására

Portfolio
John Aquilino, amerikai Indo-csendes-óceáni Parancsnokság admirálisa szerint Kína arra készül, hogy 2027-re készen álljon Tajvan megszállására – írja a Nikkei Asia.

A katonai parancsnok megismételte Hszi Csin-ping kínai elnök kijelentését, aki arra „kérte a kínai haderőt, hogy álljanak készen a feladat végrehajtására”. Aquilino elmondta, hogy Peking a gyengélkedő gazdasági mutatók ellenére is hatalmas összegeket költ a védelmi képességek folyamatos növelésére, ebben pedig dinamikus emelkedést mutatnak. Az admirális szerint nincs jel arra, hogy ez a jövőben lényegesen megváltozzon, szerinte a keleti nagyhatalomnak ambiciózus céljai vannak, amelyeket még az esetleges pénzügyi nehézségek ellenére is keresztül akarnak vinni.

A parancsnok elmondta, hogy a térségben Japán a helyes utat választotta, amikor úgy döntött, hogy szorosabb védelmi és gazdasági együttműködésbe kezd az Egyesült Államokkal.

Az interjúban Aquilino kitért azokra a hírekre is, amely szerint Peking kereskedelemmel járul hozzá ahhoz, hogy az oroszok képesek legyenek fenntartani a saját hadiiparukat. Bírálta ezt a gyakorlatot, szerinte nem állja meg a helyét Kína azon magyarázata, hogy nekik semmi közük nincs ahhoz, hogy a vállalataik kinek adnak el kettő felhasználású eszközöket. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a kínai vállalatok között milyen szoros összefonódások vannak, ezért szinte kizárható, hogy ne lennének naprakész információjuk arról, hogy pontosan hova is kerülnek a kritikus fontosságú chipek és félvezetők.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Portfolio

Ricardo

Egy kritika kritikája

Az osztrák közgazdasági iskola kritikája szerint a monetaristák tévesen egy mechanisztikus mennyiségi pénzelméletet fogadnak el, ami a pénz semlegességén, a mikro- és makrogazdaság merev elk

Kiszámoló

Itt a nyár, itt a roaming frász ideje

Itt a nyár, a vakációk és ezzel együtt a roaming frász ideje is. Az Unió nagyon helyesen rálépett a mobilszolgáltatók nyakára, az addigi szabadrablást felváltotta az, hogy az Unión belül ug

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Jön a felturbózott szuperállampapír! Itt vannak a részletek
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Székesfehérvár
2024. június 4.
Financial IT 2024
2024. június 11.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Aljakszandr Lukasenka belarusz elnök