Hírszerzési jelentés: szupermodern lopakodó csúcsgépet villantott Kína, de van egy kis probléma
Globál

Hírszerzési jelentés: szupermodern lopakodó csúcsgépet villantott Kína, de van egy kis probléma

Portfolio
Az Egyesült Államok egyik hírszerzője jelentett a kínai H-20-as lopakodó bombázójáról, amelyet az amerikai B-21-es gép fejlesztésére reagálva kezdtek el megépíteni. Az elmondások szerint még van mit pótolnia Pekingnek – számolt be a Defense One.

Kína még 2016-ban jelentette be, hogy elkezdi kifejleszteni a nagy hatótávolságú, „Hszian” H-20-as típusú lopakodó bombázóját. 2024 márciusában az egyik kínai tisztségviselő úgy nyilatkozott, hogy már nem kell sokáig várni, hamarosan bemutatják Peking legújabb csúcsfegyverét, amely számos kihívás elé állított a kínai mérnököket.

Az Egyesült Államok azonban nem aggódik különösebben az új fegyver miatt, mivel szerintük a H-20 jóval szerényebb technikai képességekkel bír, mint az amerikai B-2 vagy a B-21 lopakodó bombázók.

Ennek egyik jele, hogy Peking már évek óta ígérgeti, hogy hamarosan nyilvánosan is bemutatják a fejlesztést, de eddig erre nem került sor egyszer sem. Egy esetleges bemutató sem feltétlenül jelentené szerintük azt, hogy versenyre tudna kelni az amerikai légierő ékköveivel a kínai fegyver.

Nem ez az első eset, hogy az amerikai jelentések lekicsinylően beszélnek a kínai légierő eszközeinek képességeiről. Szóba került a J-20-as vadászgép is, amely jelenleg a keleti nagyhatalom egyik legmodernebb eszköze. A nem nevét nem vállaló titkosszolgálati dolgozó szerint a jármű technikai paraméterei egyébként alapvetően rendben vannak, ennél nagyobb kihívást jelent számukra, hogy nem rendelkeznek „műveleti jártassággal”. Hozzátette, hogy jelenleg a kínai haderőben nincs egyetlen olyan sem, aki korábban részt vett volna egy aktív háborúban. Ez nagy előnyt jelent az amerikai csapatok számára, mivel ott rengeteg tapasztalat gyülemlett fel ezzel kapcsolatban. Ennek ellenére

a hírszerző nem akarja elbízni magát, mivel kellemetlen meglepetések érhetik egy esetleges jövőbeli összecsapásnál az amerikaiakat.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Ricardo

Egy kritika kritikája

Az osztrák közgazdasági iskola kritikája szerint a monetaristák tévesen egy mechanisztikus mennyiségi pénzelméletet fogadnak el, ami a pénz semlegességén, a mikro- és makrogazdaság merev elk

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egyik napról a másikra felsorakozott a kínai hadsereg – Nyakunkon a következő nagy háború?
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Székesfehérvár
2024. június 4.
Financial IT 2024
2024. június 11.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
szlovákia