Kudarcot vallott az orosz teknőstank
Globál

Kudarcot vallott az orosz teknőstank

Portfolio
Futótűzként terjed az orosz harckocsizók körében egy újfajta megoldás, melynek lényege, hogy gigantikus fémketrecet építenek harcjárművük köré a kezelők, remélve, hogy a „külső réteg” megfogja az ukrán drónokat, páncéltörő rakétákat. Eddig nem tűnik túl hatékonynak a megoldás, ettől függetlenül nem biztos, hogy teljesen használhatatlan.

Néhány hete jelentek meg az első fotók több orosz harckocsiról, melyre kezelőik hatalmas, kisebb ház méretű és arra hasonlító fémketreceket szereltek. A megoldástól azt remélik, remélték a harckocsizók, hogy megfogja az ukrán drónokat, páncéltörő rakétákat, mivel a „külső burok” és a harckocsi páncélteste közt hatalmas hézag van. Nem egy ilyen tank fémketrece alá beraktak egy elektronikus harcászati zavaróberendezést is, kifejezetten a drónok munkájának megnehezítése végett. A megoldás kifejezetten Krasznohorivka-Marinka térségében elterjedt, az ukránok el is nevezték az orosz gépeket „teknőstanknak.”

A rendszer működőképességéről eltérő információkat hallani, de mivel már a második „teknőstankot” lőtték ki az ukránok a szektorban, jó esély van rá, hogy a koncepció még egy kis fejlesztésre szorul.

A megoldás amúgy nem teljes ostobaság: a drónról ledobott aknagránátokat szinte biztosan megfogja. A páncéltörő robbanófejjel felszerelt FPV-drónok, páncéltörő rakéták és tüzérségi lövedékek ellen viszont már jó eséllyel kevésbé hatékony. Szintén hátránya a kiegészítő-páncélzatnak, hogy jelentős plusz tömeggel terheli meg a harckocsi futóművét, csökkentve ezzel a mobilitását, illetve a torony, harckocsiágyú forgásszögét is jelentősen csökkenti.

Az oroszok egyébként gyakran emlegetik, hogy a toronyra épített "tyúkketrecet" is kiröhögte a fél világ, aztán mégis megjelentek az izraeli Merkavák tetején; nem kizárt, hogy a "teknőstank" is hasonló "sikerre" van ítélve.

Címlapkép forrása: Getty Images

RSM Blog

SAP a HR és bérszámfejtés területén

Az SAP rendszer a pénzügy, a beszerzés, és az ügyfélkapcsolatok kezelése mellett a humánerőforrás (HR) és a bérszámfejtés területén is központosított keretet biztosít a vállalatok szám

Kiszámoló

Így is lehet: az adakozás James Bondja

Írtam nemrég a gazdagokról (meg úgy általában a kapzsiságról), azokról, akik annyi pénzt felhalmoznak, hogy fogalmuk sincs, mit tudnának vele kezdeni még az ükunokáik ükunokái is. (Minden r

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
18 éve nem látott ilyet Magyarország: dől a pénz azokhoz, akik félre tudnak tenni
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
Ukrán BM-21 Grad