Előfizetői tartalom

Útnak indult a világ egyik legnagyobb hadihajója: ezzel ered az Egyesült Államok nyomába a keleti nagyhatalom

Portfolio
Kína jelentős haditengerészeti fejlesztésekkel zárkózik fel a nagy riválisához, az Egyesült Államokhoz. Április 29-én ellentmondásos hírek érkeztek arról, hogy a keleti nagyhatalom már teszteli a legújabb repülőgép-hordozóját a Fujiant, amellyel egyértelműen Amerika nyomába erednek a flotta méretét tekintve – számolt be a Naval News.

Több hírforrás is beszámolt arról, hogy a kínai Fujian repülőgép-hordozó elhagyta a Jangce torkolatában lévő kikötőjét, hogy a teszteljék a jármű képességeit. A 316 méter hosszú, elektromágneses katapultokkal felszerelt hadihajó pontos célját nem erősítették meg a kínai hatóságok, de az a közösségi médiában terjengő felvételekből egyértelműen látszik, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés