Előfizetői tartalom

Szakítana Kínával az egyik legszorosabb partnere: Peking ősi riválisa felé fordult a szigetország

Portfolio
Kína korábban nagyon szoros kapcsolatot ápolt Srí Lankával, Peking beruházások során vitte a szigetországba. A hatalmas hiteleket azonban Colombo nem volt képes tovább fizetni, ami megtörte a keleti nagyhatalomba vetett hitet az országban. Az Indiai-óceán stratégiai pontján elhelyezkedő állam inkább Kína régi riválisához, Indiához kezdett közeledni – írja a Nikkei Asia.

Május 7-én kedden a Srí Lanka-i kormány közölte, hogy egy 20 évre szóló áramvásárlási megállapodást hagyott jóvá az indiai Adani Green Energyvel. A vállalat majdnem félmilliárd dollár értékben fektet be a szigeten, ahol több projektet hajtanak végre a jövőben. Szintén a számottevő esemény volt, hogy egy indiai-orosz vegyesvállalat nyerte el a kínai finanszírozással...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés