Előfizetői tartalom

A NATO egyik legmagasabb rangú parancsnoka lerántotta a leplet a katonai szövetség terveiről

Portfolio
A NATO most már a közvetlen konfliktusokra készül fel, nem pedig a határain túli válságkezelésre. A katonai szövetség egy új logika szerint kezdi meg a felkészülést a háborús fenyegetésekre, amelyek az igazgatás minden szintjénél átalakítást követelnek – mondta el Christopher Cavoli amerikai tábornok, az európai szövetségesek legfőbb parancsnoka (SACEUR) és az Egyesült Államok Európai Parancsnokságának vezetője.

A NATO hidegháború óta legnagyobb katonai gyakorlata, a Steadfast Defender 2024 jelenleg is zajlik Európában és a környező tengereken. Christopher Cavoli tábornok, az európai szövetségesek legfőbb parancsnoka (SACEUR) és az Egyesült Államok Európai Parancsnokságának vezetője szerint a gyakorlat nemcsak a transzatlanti kötelék demonstrációja, hanem a NATO számára is lehetőség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés