Előfizetői tartalom

Kettős válság felé sodorja a hétvégi tragédia Amerika ősellenségét – Minden eddiginél radikálisabb fordulat jöhet

Vasárnap este helikopterbalesetben váratlanul elhunyt Ebrahim Raiszi, Irán elnöke. Nemcsak ő vesztette életét a szerencsétlenségben, hanem a külügyminiszter és más tisztségviselők is. Az eset példátlan politikai válságot idézett elő Teheránban, ugyanis az államfőnek még nagy jövőt jósoltak a Közel-Kelet regionális hatalmában.

Május 19-én, vasárnap érkezett a hír, hogy eltűnt az Ebrahim Raiszit szállító helikopter valahol Északkelet-Iránban, ahol a terepviszonyok és az időjárási körülmények sem kedveztek a mentőakció megkezdésének. Mivel az összes kommunikációs kapcsolat megszűnt, ezért sejteni lehetett, hogy súlyos következményei lettek a repülésnek. Az iráni hatóságok félelmei be is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés