Előfizetői tartalom

Hirtelen köddé vált a NATO-t felhergelő orosz tervezet – Itt meg mi történik?

Portfolio
Az orosz védelmi minisztérium ma rendelettervezetet tett közzé, melyben önhatalmúlag kiszélesítik felségvizeiket a Balti-tengeren, lényegében olyan területek fölötti fennhatóságot deklarálva, melyek NATO-tagállamokhoz tartoznak. A Reuters szerint az orosz tervezet nemrég nyom nélkül eltűnt a védelmi minisztérium weboldaláról.

Az orosz védelmi minisztérium által előkészített rendelet szerint a Kreml a Finn-öbölben, valamint a kalinyingrádi terület közelében található beltengeri vizek egy részét sajátította volna ki önhatalmúlag. A védelmi minisztérium úgy fogalmazott, hogy a Szovjetunió Minisztertanácsának 1985-ös rendeletében megállapított érvényes koordináták „nem felelnek meg teljes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés