Előfizetői tartalom

Most fordul igazán komolyra Oroszország és egykori szövetségese konfliktusa: szokatlan lépések sora követi egymást

MTI
|
Portfolio
Oroszország konzultációra visszahívta örményországi nagykövetét, miután Nikol Pasinján örmény miniszterelnök nem ment el a posztszovjet nemzetközi szervezet, a Független Államok Közösségének (FÁK) csúcstalálkozójára. Az örmény kormányfő még szerdán azt mondta, tudomása van arról, hogy a 2020-as hegyi-karabahi háborúban a Moszkva vezette katonai szövetség, a KBSZSZ két meg nem nevezett tagja is segítséget nyújtott Örményország ellenfelének, Azerbajdzsánnak.

Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő pénteken bejelentette, Oroszország konzultációra hazahívja jereváni nagykövetét, Szergej Kopirkint. Ani Badalján örmény külügyi szóvivő később közölte, Örményország nem kommentálja az orosz döntést. Hogy miért került sor a visszahívásra, pontosan nem tudni, Moszkva indoklást nem mondott. A TASZSZ orosz hírügynökség eközben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés