Előfizetői tartalom

Fordulóponthoz érkezett Donald Trump történelmi tárgyalása: karnyújtásnyira vagyunk az ítélettől

Szabó Ákos
Donald Trump volt amerikai elnök bő egy hónapja zajló büntetőpere mérföldkőhöz ért kedden. A vád után a védelem is befejezte a bizonyítékainak bemutatását, a záróbeszédekre pedig jövő héten fog sor kerülni. Mindez azt jelenti, hogy az esküdtszék akár pár napon belül meghozhatja az ítéletét. Mivel hamarosan pontot tehetnek az exelnök első, heves szóváltásokat, előtörő érzelmeket és hálószobatitkokat is magába foglaló bírósági ügyének végére, érdemes visszatekinteni, hogy pontosan mi hangzott el abban a bizonyos manhattani tárgyalóteremben.

Korábbi amerikai elnököt ezelőtt soha sem fogtak büntetőjogi perbe, Donald Trump ezáltal újfent bizonyította, hogy nem szokványos politikus. A 2024-es elnökválasztáson ismét induló republikánus jelölt, noha olykor elbóbiskolt a tárgyalóteremben (bár állítása szerint csak mert csukott szemmel jobban tudott figyelni), jövő héten nem valószínű, hogy unalmasnak találná...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés