Előfizetői tartalom

Belsős források árulták el, mi állhat az orosz védelmi minisztériumot érintő tisztogatások hátterében

Portfolio
Azóta, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök menesztette Szergej Sojgut, a védelmi minisztériumot hosszú ideje vezető minisztert, az orosz FSZB biztonsági szolgálat több magas rangú tisztviselő ellen indított korrupciós vizsgálatokat, amelyeket sokan a minisztériumban zajló tisztogatásnak tekintenek - tudósított a The Guardian.

Andrej Belouszov, Sojgu utódja, feladata a korrupció csökkentése és a katonai termelés hatékonyságának növelése az Ukrajna elleni konfliktusban. Az FSZB tisztogatása több orosz expolitikusnak, valamint külföldi megfigyelőnek is feltűnt, sokak szerint hatalmi harc állhat a letartóztatások hátterében. John Foreman, az Egyesült Királyság korábbi moszkvai védelmi attaséja szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés