Előfizetői tartalom

Itt a Kreml válasza a NATO-főtitkár szavaira: ez már direkt konfrontáció

Portfolio
Jens Stoltenberg NATO-főtitkár az Economistnak nyilatkozva kijelentette: a NATO-tagországok által az Ukrajnának átadott fegyverek ukrán tulajdonba kerülnek, ezért már csapást mérhetnek velük legitim oroszországi katonai célpontokra. A Kreml nevében hétfőn Dmitrij Peszkov szóvivő reagált a főtitkár szavaira – írja a Reuters.

Stoltenberg többek között arról is beszélt, hogy Harkiv megyét az oroszok még orosz területről támadják, és Ukrajnának nem áll módjában nyugati fegyverekkel az őt támadókat visszatámadni. A főtitkár ugyanakkor szót emelt az ellen, hogy NATO-erők Ukrajna területén vagy légterében bevetésre kerüljenek. Dmitrij Peszkov az Izvesztyija orosz lapnak Stoltenberg szavaira úgy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés