Előfizetői tartalom

Visszavezetné a sorkatonaságot Európa egyik legerősebb országa? Egyértelmű válasz jött

Portfolio
A Guardian megszólaltatta a brit tengerészet korábbi vezérkari főnökét a konzervatív kormányzat azon választási ígéretével kapcsolatban, hogy katonai vagy polgári szolgálatra kötelezhetik a 18. életévüket betöltő fiatalokat. Az admirális szerint az ötlet "alapvetően bolondság", míg Keir Starmer, a Munkáspárt vezetője hétfői beszédében kétségbeesettnek titulálta azt.

Rishi Sunak brit miniszterelnök választási programpontként ismertetett tervezete szerint a nagykorúvá váló fiataloknak, akik befejezik iskolai tanulmányaikat, saját döntésük, illetve alkalmassági vizsgálatok alapján választaniuk kell a katonai vagy a polgári szolgálat közül. Azok, akik előbbi mellett teszik le a voksukat, és megfelelnek az alkalmassági teszteken, TIZENKÉT...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés