FONTOS Kiszámolta a ChatGPT-vel egy magyar közgazdász, mekkora eséllyel jutunk tovább a foci-Eb-n
 
Előfizetői tartalom

Megjelent a kínai „Szörny” a feszült térségben – Félreérthetetlen erőfitogtatással jelzi szándékait Peking

Portfolio
Nem csillapodik a feszültség a Dél-kínai-tengeren, miután a kínai parti őrség legnagyobb hajóját a régióba telepítették. A politikusok attól tartanak, hogy a lépés tovább növeli az ellentéteket a keleti nagyhatalom és az Egyesült Államok szoros szövetségesének számító Fülöp-szigetek között – számolt be a South China Morning Post.

Peking és Manila között régi vitát jelent, hogy pontosan ki ellenőrizheti a Dél-kínai-tenger néhány területét. Az ügy egészen a nemzetközi bíróságig jutott, viszont hiába döntött a testület a Fülöp-szigetek javára, ezt Kína nem hajlandó elfogadni. Az ellentétek azóta csak tovább mélyültek, különösen a Scarborough-zátony felügyelete felett (az apró szárazföldet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés