Előfizetői tartalom

Akkora csalás történt az állami pénzekkel, hogy az új kormány térképet csinált belőle

Portfolio
A lengyel igazságügyi minisztérium interaktív térképet tett közzé, amely megmutatja, hogy a bűncselekmények áldozatainak támogatására szánt alapból származó pénzt hogyan használták fel a minisztériumot akkoriban irányító Szuverén Lengyelország (Suwerenna Polska) párt jelöltjeinek választási kampányára – írja a Notes from Poland.

Az adatokból kiderül, hogy a szóban forgó pénzek közel 90%-a olyan körzetekbe került, ahol a Szuverén Lengyelország jelöltjei indultak, átlagosan 7,7 millió zloty (700 millió forint) támogatással, míg az ilyen jelöltek nélküli körzetek átlagosan 1,5 millió zlotyt kaptak csak. A szóban forgó pénz az Igazságügyi Alapból származik, amelyet a minisztérium a bűncselekmények...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés