Előfizetői tartalom

Washington súlyos kínai fenyegetés miatt figyelmeztette az EU-t

Portfolio
Az Egyesült Államok fokozza diplomáciai erőfeszítéseit, hogy meggyőzze Európát arról, hogy Kína milyen mértékben vesz részt Oroszország Ukrajna elleni háborújának segítésében – közölte Kurt Campbell külügyminiszter-helyettes. A politikus figyelmeztette Európát, hogy fokoznia kell az erőfeszítéseit az ázsiai országgal szemben, mert lépések súlyos kockázatoknak teszi ki magát az EU.

Campbell nemrég találkozott európai diplomatákkal a NATO-ban, hogy „a lehető legtöbb részletet és konkrétumot” közölje velük a Kína jelentette fenyegetésről. Megjegyezte, hogy Peking általános célja az, hogy titokban úgy támogassa Oroszországot, miközben fenntartja a normális diplomáciai és kereskedelmi kapcsolatokat Európával. A külügyminiszter-helyettes pozitív...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés