Előfizetői tartalom

Kimondták Donald Trump bűnösségét – Hogyan tovább, Amerika?

Szabó Ákos
Helyi idő szerint csütörtök késő délután történelmi ítélet hangzott el New Yorkban: az esküdtszék üzleti iratok hamisítása miatt bűnösnek találta Donald Trump republikánus elnökjelöltet, aki ezáltal az első bűncselekményért elítélt volt amerikai elnökké vált. A Fehér Házért idén is ringbe szálló korábbi üzletember akár letöltendő börtönbüntetést is kaphat, de a jogi huzavona aligha ért véget. Nézzük, mi a válasz a legfontosabb kérdésekre.

Miért ítélték el Donald Trumpot? A 12 fős esküdtszék 11 órás mérlegelés után jutott arra, hogy mind a 34 vádpontban bűnösnek ítélte a volt elnököt. Trumpot üzleti iratok hamisításával vádolták, amelyet azért követett el, hogy megszegje a kampányfinanszírozási szabályokat, befolyásolja a választást és adót csaljon. Az ügyészség szerint a volt ingatlanmágnás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés