Pszichológiai terror miatt előállítottak három embert Párizsban
Globál

Pszichológiai terror miatt előállítottak három embert Párizsban

Portfolio
Három személyt, egy bolgár, egy német és egy ukrán állampolgárságú személyt hétfőn előállítottak, majd kiengedték az őrizetből, miután a gyanú szerint ők helyeztek el öt koporsót a párizsi Eiffel-torony lábánál. A koporsókat egy francia zászlóval fedték le, amelyen az „Ukrajna francia katonái” felirat szerepelt. Az incidens indítéka nem világos, Franciaországban pedig jelenleg a legmagasabb terrorkészültségi fokozatot léptették érvénybe a nyári olimpiai játékok előtt, amelyeket július 26. és augusztus 11. között rendeznek Párizsban – írja az NBC News.

A három személyt hétfőn kihallgatta egy vizsgáló bíró, és az ügyészség előre megfontolt szándékkal elkövetett erőszak miatt kért ellenük vádemelést. A bíró azonban nem emelt vádat, ehelyett a három személyt segédtanúnak nevezte ki, ami a francia törvények szerint különleges státuszt jelent. A további nyomozásig szabadlábon maradnak.

Az Eiffel-toronynál történt incidens nem az egyetlen furcsa eset, amely a francia hatóságokat aggasztotta az elmúlt hónapokban. A múlt hónapban vörös kezeket ábrázoló graffitik jelentek meg a párizsi holokauszt-emlékművön, októberben pedig kék Dávid-csillagokat ábrázoló stencilek jelentek meg párizsi épületeken. A francia hatóságok azzal vádolják az orosz biztonsági szolgálatokat, hogy a zsidó vallási szimbólumokkal vitát szítanak, és destabilizálják a francia társadalmat.

A Le Monde hétfői oknyomozása szerint a koporsókat egy az orosz állammal kapcsolatban lévő csoport helyezte ki, hogy pszichológiai terrort alkalmazzon, amiért Franciaország kiképzőket vezényel Ukrajnába.

Az Eiffel-torony Párizs legismertebb nevezetessége, és a közelgő olimpiai játékokon is kiemelt szerepet kap. Az olimpiai gyűrűket a toronyban helyezik el, és a párizsi olimpiai és paralimpiai érmeket az emlékműből vett hatszögletű vasdarabok darabjai fogják keretbe. A toronynál történt koporsós incidens a párizsi ügyészség illetékesei szerint „munkaképtelenséget” okozott a nevezetesség alkalmazottainak és megzavarta a közrendet.

A címlapkép illusztráció: A francia rendőrség biztonsági kordona az Eiffel-torony közelében, miközben Franciaország a legmagasabbra emelte a terrorkészültséget a moszkvai koncertteremben elkövetett, 137 halálos áldozatot követelő terrortámadás után, Párizsban, Franciaországban, 2024. március 25-én. A fotó forrása: Mohamad Salaheldin Abdelg Alsayed/Anadolu via Getty Images

Holdblog

A Föld legnagyobb részvénytársasága

Kevés olyan közvetlen biológiai jellemzőt találunk, ami kiemelne minket a többi faj közül, leginkább fejlett kommunikációs képességeink tesznek minket azzá, amik vagyunk. Lehet minket, embere

Kiszámoló

Kiszámoló bankszámla......helyett

Most, hogy a Raiffeisen valami okból elkezdte elüldözni a prémium ügyfeleket (pedig nemrég még 50 ezer forintot is fizetett ugyanezen embereknek, hogy nála nyissanak számlát), arra gondoltam, hog

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Főpolgármester-választás: Karácsony Gergely győzött, de új választás jöhet Budapest vezetéséért

Könyvelő

Könyvelő
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
ukrajna háború frontvonal