Elismerték Washingtonban: sikerült átlépni Oroszország vörös vonalát
Globál

Elismerték Washingtonban: sikerült átlépni Oroszország vörös vonalát

Portfolio
Ukrajna elkezdte használni Oroszország nemzetközileg elismert területei ellen az Egyesült Államok által leszállított fegyvereket – idéz a Reuters egy meg nem nevezett amerikai tisztviselőt.

Joe Biden kormánya a múlt héten engedélyezte Kijevnek, hogy a Harkivval határos területeket amerikai fegyverrel lőjék. Harctéri felvételek alapján látszott, hogy legalább két alkalommal lőtték az ukránok Belgorod megyét amerikai HIMARS rakétarendszerekkel.

A Reutersnek egy meg nem nevezett tisztviselő elismerte, hogy az ukrán hadsereg elkezdett amerikai fegyvereket használni Oroszország területe ellen, de eddig tökéletesen betartják Joe Biden kérését, vagyis csak az ukrán határ mentén, csak katonai célpontokat támadnak.

Amerika továbbra is tiltja az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták használatát Oroszország ellen, illetve nem engedi, hogy mélyebben a támadó ország területére lőjön az ukrán hadsereg.

Más amerikai lapok arról is beszámoltak, hogy Ukrajna elégtelennek tekinti a nyugati fegyverek korlátozásainak feloldását jelenlegi formájukban és azt szeretnék, ha még mélyebben tudnának Oroszország területére lőni, ATACMS és Storm Shadow rakétákkal. Joe Biden kormánya eddig annyit reagált erre a fölvetésre, hogy folyamatos egyeztetésben vannak Ukrajnával és dinamikusan reagálnak a harctéri helyzetre.

Címlapkép forrása: Portfolio

Holdblog

A Föld legnagyobb részvénytársasága

Kevés olyan közvetlen biológiai jellemzőt találunk, ami kiemelne minket a többi faj közül, leginkább fejlett kommunikációs képességeink tesznek minket azzá, amik vagyunk. Lehet minket, embere

Kiszámoló

Kiszámoló bankszámla......helyett

Most, hogy a Raiffeisen valami okból elkezdte elüldözni a prémium ügyfeleket (pedig nemrég még 50 ezer forintot is fizetett ugyanezen embereknek, hogy nála nyissanak számlát), arra gondoltam, hog

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Főpolgármester-választás: Karácsony Gergely győzött, de új választás jöhet Budapest vezetéséért

Könyvelő

Könyvelő
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
brit választások munkáspárt