Előfizetői tartalom

Lecsaptak az orosz hatóságok egy francia személyre

Portfolio
Az orosz Nyomozó Ügyészség közleménye szerint őrizetbe vettek egy francia állampolgárt Oroszországban, akit katonai és haditechnikai tevékenységgel kapcsolatos információgyűjtés vádjával vettek őrizetbe. A letartóztatásra az oroszországi külföldi ügynöktörvény alapján került sor, amely előírja, hogy a külföldi támogatással vagy befolyással rendelkező személyeknek regisztrálniuk kell magukat az igazságügyi minisztériumban, ami állami felügyeletnek és bürokráciának teszi ki őket.

A letartóztatott személy, Laurent Vinatier Oroszországra és a volt Szovjetunióra szakosodott akadémikus, aki a Humanitárius Párbeszéd Központjának (Center for Humanitarian Dialogue) munkatársa, amely egy svájci a fegyveres konfliktusok megelőzésén és megoldásán dolgozó nonprofit szervezet. Vinatier a Nyomozó Bizottság szerint szándékosan nem tartotta be a külföldi ügynökre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés