Ravasz trükkel jutna hozzá álomfizetéséhez a Tesla vezére
Globál

Ravasz trükkel jutna hozzá álomfizetéséhez a Tesla vezére

Portfolio
A Tesla megszerezné a kisbefektetők támogatását Elon Musk 56 milliárd dolláros bércsomagjának megszavazásához, miután a nagybefektetők megosztottak a rekordösszeget illetően - írja a Reuters.

A Tesla június 13-ai közgyűlésén egy tucat témába fognak szavazni a részvényesek, azonban a legnagyobb kérdés a vezérigazgató, Elon Musk rekordösszegű, 56 milliárd dolláros bérezése.

Ahogy arról a Portfolio-n már több cikkben is beszámoltunk, nagy a bizonytalanság Musk óriási javadalmazásával kapcsolatban. Múlt héten a világ legnagyobb szuverén pénzügyi alapja, egyben a nyolcadik legnagyobb Tesla-részvényes, a norvég állami nyugdíjalap is bejelentette, hogy nem támogatja az összeg kifizetését.

Nagy tétje van a szavazásnak az elektromos autókat gyártó vállalat számára. A Tesla igazgatótanácsának elnöke a részvényesekhez szóló levelében korábban arra figyelmeztetett, hogy amennyiben nem szavazzák meg a vezérigazgató csomagját, félő, hogy a milliárdos távozni fog a vállalattól.

Bár a kisbefektetők véleménye sokféle lehet, a szakértők szerint a sok egyéni befektető általában a menedzsmentet támogatja a szavazások során, így fontos lehet a szavazatuk a vezérigazgató számára.

Főleg, hogy az S&P 500 15 legnagyobb vállalata közül náluk a legjelentősebb a lakossági befektetők, az intézményi és bennfentes körökön kívüli egyéb befektetők aránya.

Ez az ember megtízszerezte a befektetésemet, és nem kap semmit? Ez nem tűnik helyesnek vagy igazságosnak

– mondta Andrew Theyken Bench, egy pennsylvaniai ügyvéd, aki kevesebb mint 5000 Tesla-részvénnyel rendelkezik, és meghatalmazás útján a vezetőséggel együtt szavazott a közgyűlés minden pontjáról, beleértve Musk fizetését is.

Azonban van egy bökkenő a kisbefektetők megnyerésével kapcsolatban, a szakértők szerint viszonylag ritkán vesznek részt a közgyűlési szavazásokon.

Elon Musk múlt héten saját közösségi média platformján, az X-en (korábban Twitter) írta meg, hogy a bércsomagot a kisbefektetők nagyjából 90%-a támogatná. A szakértők szerint ez az arány reális is lehet.

Címlapkép forrása: Apu Gomes/Getty Images

Holdblog

A Föld legnagyobb részvénytársasága

Kevés olyan közvetlen biológiai jellemzőt találunk, ami kiemelne minket a többi faj közül, leginkább fejlett kommunikációs képességeink tesznek minket azzá, amik vagyunk. Lehet minket, embere

Kiszámoló

Kiszámoló bankszámla......helyett

Most, hogy a Raiffeisen valami okból elkezdte elüldözni a prémium ügyfeleket (pedig nemrég még 50 ezer forintot is fizetett ugyanezen embereknek, hogy nála nyissanak számlát), arra gondoltam, hog

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Órákon belül olyan ítélet születik Magyarországról, ami a forint sorsát is eldöntheti

Könyvelő

Könyvelő
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
tank kijve