Alakul a törés a NATO-ban: hamarosan kizárhatják Magyarországot a B9-ből
Globál

Alakul a törés a NATO-ban: hamarosan kizárhatják Magyarországot a B9-ből

Portfolio
Lehet, hogy kizárják a NATO Bukaresti Kilencek (B9) munkacsoportjából Magyarországot, mivel a magyar kormány folyamatosan megvétózza a szervezet Ukrajnával kapcsolatos támogatását – értesült a Financial Times.

A B9-csoport 2015-ben jött létre, a NATO kelet-európai tagállamait tömöríti magában: olyan országokat, melyek régebben a varsói szerződés tagjai voltak.

A Financial Times arról ír: a munkacsoport szinte minden Ukrajnával kapcsolatos állásfoglalását megvétózta Magyarország az elmúlt hónapokban, legyen szó akár az orosz ostrom alatt álló ország támogatásáról, akár Ukrajna NATO-ba való beemelésének támogatásáról.

A brit lap szerint most „nagyon komolyan” tárgyalnak a csoport tagjai arról, hogy kizárják Magyarországot a B9-ből, olyannyira, hogy lehet, hogy utoljára ül össze jelenlegi formájában a szervezet.

A B9 következő ülése épp ma kezdődik, a Reuters információi szerint az elnöki szintű találkozón Sulyok Tamás köztársasági elnök nem fog részt venni. Helyette Magyarország litvániai nagykövete képviseli majd hazánkat, emiatt pedig nem is várható majd az esemény végén közös nyilatkozattétel.

Közben arról érkezett hír, hogy Jens Stoltenberg NATO-főtitkár Budapestre látogat, erről itt írtunk:

Címlapkép forrása: Getty Images

Kiszámoló

Örökség: beszélni kell róla

Apósom négy hónapja meghalt, ennyi idő alatt annyi történt, hogy kijött az értékbecslő, adott egy irreálisan magas árat az ingatlanra, amit meg akartunk támadni, mert messze nem ér annyit a h

MNB Intézet

Fánk-hatás 2.0

A Covid-járvány kitörése után kiköltözési hullám indult el a nagyvárosokból, jelentős áremelkedést okozva a környező településeken. Vajon mennyiben változott azóta a helyzet? Visszarend

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ez aztán a fordulat a Dunaferr

Könyvelő

Könyvelő
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Ukrán katonák Patriot Németország