Az Emberi Jogok Európai Bíróságával is dacolnának a brit konzervatívok - Nem engednek a ruandai áttelepítésből
Globál

Az Emberi Jogok Európai Bíróságával is dacolnának a brit konzervatívok - Nem engednek a ruandai áttelepítésből

MTI
A kormányzó brit Konzervatív Párt kedden bemutatott választási programja szerint London kész lenne az Emberi Jogok Európai Bíróságával (EJEB) is dacolni a Nagy-Britanniába illegálisan érkező menedékkérők ruandai áttelepítésének ügyében, ha a konzervatívok a júliusi parlamenti választás után kormányon maradnak.

A 80 oldalas dokumentum úgy fogalmaz: a konzervatív kormány "kérlelhetetlen, folyamatos" programot indít a határt illegálisan átlépők végleges ruandai áttelepítése végett "havonta rendszeres ritmusban" induló repülőjáratokkal.

Az első gépek már júliusban felszállnak, és a program mindaddig tart, amíg nem sikerül megállítani az európai kontinensről Nagy-Britanniába illegálisan átkelő menedékkérők csónakjait - áll a Konzervatív Párt választási programjában, amely elrettentő erejű kezdeményezésnek nevezi a ruandai áttelepítési tervet.

Ha arra kényszerítenek bennünket, hogy válasszunk saját biztonságunk és egy külföldi bíróság, például az EJEB joghatóságának érvényesítése között, mi mindig saját biztonságunkat választjuk

- fogalmaz a Konzervatív Párt választási programja.

A ruandai áttelepítési programról 2022 tavaszán állapodott meg Boris Johnson akkori konzervatív párti miniszterelnök a ruandai kormánnyal, az áttelepítések azonban a folyamatos jogi és parlamenti csatározások miatt azóta sem kezdődtek el.

A jogi kifogások és bírósági tiltások hatására a brit kormány nemrégiben olyan törvényt fogadtatott el a parlamentben, amely rögzíti, hogy Ruanda biztonságos áttelepítési célország.

Sir Keir Starmer, a legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt vezetője azonban többször leszögezte, hogy választási győzelem esetén a Labour-kormány már első munkanapján leállítaná a ruandai áttelepítési programot, és az erre szánt pénzt új, terrorellenes módszerekkel dolgozó határbiztonsági parancsnokság létrehozására fordítaná.

A július 4-i parlamenti választás fő esélyese a Munkáspárt, amely minden felmérés szerint 20 százalékpontot meghaladó támogatottsági előnyben jár a konzervatívok előtt.

Címlapkép forrása: Getty Images

Holdblog

A Föld legnagyobb részvénytársasága

Kevés olyan közvetlen biológiai jellemzőt találunk, ami kiemelne minket a többi faj közül, leginkább fejlett kommunikációs képességeink tesznek minket azzá, amik vagyunk. Lehet minket, embere

Kiszámoló

Kiszámoló bankszámla......helyett

Most, hogy a Raiffeisen valami okból elkezdte elüldözni a prémium ügyfeleket (pedig nemrég még 50 ezer forintot is fizetett ugyanezen embereknek, hogy nála nyissanak számlát), arra gondoltam, hog

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Főpolgármester-választás: Karácsony Gergely győzött, de új választás jöhet Budapest vezetéséért

Könyvelő

Könyvelő
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.

Ez is érdekelhet
GettyImages-2157676211